Igår tog vi lång sovmorgon och åt frukost när man annars äter lunch. Jag hade bakat glutenfritt bröd (på hasselnötsmjöl och bovetemjöl) medan Grabben åt polarkakor. Obligatorisk under en helgfrukost är flatrökt och rundrökt skinka från lokala Undersåkers charketurifabrik på djur som gått och betat på fjället.

Nytt för idag var yohgurtkvargen Activia Pro i olika smaker och ekologisk juice från God morgon (blodapelsinen är min favorit). Jag hade några värdecheckar på just dessa produkter och såg fram emot att testa. Perfekta för en helgfrukost eller när man behöver en kick, men till vardags håller jag nere på sockret. På yoghurtkvargen strösslade jag gojibär.

Efteråt hämtade vi upp en kompis och gick en bit av den här leden. Sedan åkte vi till Grädda och hängde en lång stund på deras soldäck. Det var härligt så det förslog och jag åt hemgjord glass på mjölk från Åre bondgård. Favoritsmaken för dagen var lingon/älgört. Just älgört plockade jag i somras så det ligger några påsar i frysen och väntar på att jag ska göra något bra med det.

[insert]undersåkers charkuterifabrik[/insert][insert] glutenfritt bröd[/insert][insert] danone activia pro[/insert]

0