På tisdagar tar jag med ICA-kortet till jobbet för då är det byfest på min lokala ICA-butik. Eller, man får i alla fall 10% rabatt på allt man handlar.

Det är sällan jag onyttighetsshoppar när jag veckohandlar. Nej, när jag går mina varv i butiken så är det idel hälsosamma basvaror. Aldrig godis eller halvfabrikat. Halvfabrikat äter jag förvisso extremt sällan – men godis och glass blir det såklart ibland. Men det handlas alltid spontant; i min perfekta plan är livet hälsosamt men livet är inte en perfekt plan!

Jessica skrev ett inlägg om “vad finns alltid hemma hos mig” i somras och det vill jag spinna vidare på men jag twistar om det till “det här handlar jag alltid i matbutiken” – här kommer min fempunktslista:

> Babyspenat. Det köper jag nästan jämt – om det finns ekologisk. Jag brukar blanda det i smoothies!

> Ägg. Alltid ekologiska och alltid ungefär hur många som helst. Det händer i princip aldrig att jag veckohandlar utan att plocka med mig ett tolvpack ägg.

> Frysta hallon. Perfekt för allt och dessutom alltid billigare än färska (som dessutom inte brukar vara så färska på hyllan). Jag glömmer ibland att jag redan har hallon hemma men det är en lyx att upptäcka en liten guldgruva med hallon i frysen. Jag blandar oftast i smoothies, eller har på gröt och fil eller så.

> Nötter. Jag brukar alltid köpa på mig ett gäng. Min favorit är hasselnötter, alltså hur goda är de inte? Sedan kommer mandlar, paranötter och cashewnötter. Nötter kan man göra vad som helst med; ha på fil och yoghurt, i smoothies, göra sötsaker på och ja – det mesta.

> Citroner. Det är en sådan där grej som jag alltid har hemma bara för att när man väl ska ha det så finns det inte hemma. Typiskt osmart. Jag använder mycket citron men jag vet inte riktigt vad jag använder det till faktiskt. Jag väljer alltid ekologiska citroner eftersom jag brukar hälla varmt vatten på det och dricka som te, eller ibland river ner skalet i saker och ting.

Ja, det där är fem saker jag alltid har i mina påsar när jag handlar mat för många dagar. Vad köper du? Jag passar på att skicka listan vidare till: Nipe (en liten plats i etern), Mari (do it for yourself), Foodclean, Rund är också en form och Nellie (flying hippo).

[insert]ICA grön påse[/insert]

 

0