Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Världens bästa semester

En ny pod har sett dagens ljus: jag och Grabben pratar om världens bästa semester, nämligen att kombinera resa med träning. Han åker på en himlans massa bästa semestrar: snart bär det av till Portugal och sedan lopp i Amsterdam följt av marathon i New York i början av november. Till NYC följer jag med, men på en helt egen träningsresa.

Att resa och träna är en kanonkombo och sällan upplever man så mycket som på löprundor i nya städer. Det finns till och med organiserade guidningar i löpformat!

Ställen utomlands jag sprungit lopp på är bland annat Tromsö (halvmarathon i midnattssol), Valencia (halvmarathon), Amsterdam (8 km) och Cypern (4-dagarslopp). Vilka fler ställen jag vill åka till för att springa hör du i podden!

Den smarta appen Readly är podsponsor och här kan du läsa tidningar eller böcker gratis i 2 veckor. Jag fick precis ett nyhetsmail från Readly med att de snart börjar med dagspress också. GT, Sydsvenskan och Expressen är några av de tidningar du snart kan läsa varje dag direkt i appen.

Var vill du helst åka och träna? Och vad får jag inte missa i träningsväg i NYC?

nyc NYC – det finns alltid skäl att åka hit. Träning är ett av dem.

boston marathon snabbafötter tv4 Boston i april – Grabben ger intervju inför årets lopp med tanke på bomberna året innan.

Cyprus international 4 day challenge 508 Härlig svensktrio på Cyprus 4 day international challenge i november förra året.

Playitas Sara 8 Backintervaller i hettan på Playitas i september förra året. Ett träningsmecka!

ironman florida 2013 156 run karin Karin under Ironman Florida – jag var sherpa, ett himla härligt uppdrag!


Tromsø 123 Sommarøy När jag skulle springa halvmara i Tromsö tog jag med mig halva familjen.

högbo löpning Vacker vinterträning i Högbo – det perfekta träningsstället i Sverige!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Å träningssemester hade varit optimalt.. Det är bara det att min man är inget träningsfreak direkt och jag har typ en kompis som gillar träning :).
  Man kan självklart åka själv, men jag var iväg en dag på träningsdag på Lokabrunn själv och jag var verkligen själv.
  Det var bara tjejer och en man och tjejer har liksom en tendes att gruppera sig. Det var bara jag som åkt dit själv och jag åkte därifrån utan någon som sa hejdå.
  Faktiskt inte så kul om jag ska vara ärlig.

  Madelaine 2014-09-23 20:29:11 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Underbara bilder och underbar podd! Jag blir alltid lika inspirerad! Ser fram emot att få läsa om din träningsresa till NYC sen, finns nog mycket roligt att testa där! Själv älskar jag ju att vandra och skulle vilja åka till många ställen, men Island, Everest basecamp, Nya Zeeland och Canada står högst på listan 😀

  Emma 2014-09-23 09:32:22 http://ptbyemma.se
  Svara
 • Jag har ju bara varit i NYC i 8 timmar en gång för länge sen, så jag längtar massor efter att jogga i Central Park. Annars gillar jag konceptet att cykla runt på semestern – perfekt sightseeing!
  Fick en tränings/shoppinghelg av maken för nåt år sen, som jag inte utnyttjat än. Den kommer nog gå till Mölle – så vi kan springa på Kullaberg.
  Söderåsen som Anna skrev om, är ytterligare ett ställe jag skulle vilja åka till för att träna.
  Cykla Jyllands västkust, hur underbart låter inte det??

  nipe 2014-09-22 16:42:13 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara
 • Nästan alla våra semestrar är träningsresor – vad kan vara bättre än att lägga semestern på att göra det man tycker är roligast? Tromsös marathon är en dröm eftersom min mamma växte upp där och vi åkte dit varje sommar när jag var barn. Men det får vänta eftersom jag inte kan springa asfalt just nu.

  Favorit-träningsresor hittills har varit Tri-Mallorca, en vecka i the Lake District i norra England (både traillöpning i berg och öppet-vatten simning i vackra sjöar) samt en Swim Trek resa till Turkiet förra året. Det finns så himla mycket man kan göra!

  Kari 2014-09-22 10:03:31 http://forskojsskull.se/
  Svara
 • Katta: ja tack till NZ!! saknar dig med!!

  Anna: ser fram emot massor med bilder från Kroatien!! Och england vill jag också åka till just nu!

  Träningsglädje 2014-09-22 09:43:43
  Svara
 • Jag är ju helt fast i Portugal, det blir en sväng varje år. Och nu är jag grymt nyfiken på Kroatien inför min träningsresa dit. Annars gillar jag små trailcamps så där bara över en helg. Österlen, Söderåsen, Kullaberg. Drömmer just nu om att springa i England. Och såklart ser jag grymt framemot New York. Det ulitmata träningspasset för dig i New York blir naturligtvis som springande hejarklack. Jag fick ihop 21 km på det viset när jag hejade fram löpare på Köpenhamn Marathon för ett par år sen (http://piggelina.se/2012/05/hejarklacks-intervaller/). Faktiskt en otrolig häftig grej att göra!

  I New York vill jag dessutom yoga…

  Anna (orka mera) 2014-09-22 09:06:15 http://piggelina.se
  Svara
 • Åh, det är ett magiskt recept! Jag har faktiskt aldrig rest på en utpräglad träningssemester, däremot har jag alltid gillat att träna när jag reser, så på sätt och vis har jag väl gjort det ändå 🙂

  En favorit är skogslöpning i Dalarna, daglig hajk med vy mot Sagan Om Ringen-bergen i Queenstown, NZ och så glaciärvandring nära Greymouth i samma land. Och såklart, dykning lite varstans. Äsch, jag måste skriva ett eget inlägg på ämnet 🙂

  Saknar dig!

  Katten - Bucket Life 2014-09-22 09:03:56 http://www.bucketlife.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk