Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Alltid på min lista

På tisdagar tar jag med ICA-kortet till jobbet för då är det byfest på min lokala ICA-butik. Eller, man får i alla fall 10% rabatt på allt man handlar.

Det är sällan jag onyttighetsshoppar när jag veckohandlar. Nej, när jag går mina varv i butiken så är det idel hälsosamma basvaror. Aldrig godis eller halvfabrikat. Halvfabrikat äter jag förvisso extremt sällan – men godis och glass blir det såklart ibland. Men det handlas alltid spontant; i min perfekta plan är livet hälsosamt men livet är inte en perfekt plan!

Jessica skrev ett inlägg om ”vad finns alltid hemma hos mig” i somras och det vill jag spinna vidare på men jag twistar om det till ”det här handlar jag alltid i matbutiken” – här kommer min fempunktslista:

> Babyspenat. Det köper jag nästan jämt – om det finns ekologisk. Jag brukar blanda det i smoothies!

> Ägg. Alltid ekologiska och alltid ungefär hur många som helst. Det händer i princip aldrig att jag veckohandlar utan att plocka med mig ett tolvpack ägg.

> Frysta hallon. Perfekt för allt och dessutom alltid billigare än färska (som dessutom inte brukar vara så färska på hyllan). Jag glömmer ibland att jag redan har hallon hemma men det är en lyx att upptäcka en liten guldgruva med hallon i frysen. Jag blandar oftast i smoothies, eller har på gröt och fil eller så.

> Nötter. Jag brukar alltid köpa på mig ett gäng. Min favorit är hasselnötter, alltså hur goda är de inte? Sedan kommer mandlar, paranötter och cashewnötter. Nötter kan man göra vad som helst med; ha på fil och yoghurt, i smoothies, göra sötsaker på och ja – det mesta.

> Citroner. Det är en sådan där grej som jag alltid har hemma bara för att när man väl ska ha det så finns det inte hemma. Typiskt osmart. Jag använder mycket citron men jag vet inte riktigt vad jag använder det till faktiskt. Jag väljer alltid ekologiska citroner eftersom jag brukar hälla varmt vatten på det och dricka som te, eller ibland river ner skalet i saker och ting.

Ja, det där är fem saker jag alltid har i mina påsar när jag handlar mat för många dagar. Vad köper du? Jag passar på att skicka listan vidare till: Nipe (en liten plats i etern), Mari (do it for yourself), Foodclean, Rund är också en form och Nellie (flying hippo).

ICA grön påse

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Mari: skoj, ska läsa!

  Nipe: 🙂

  Maria: mums, inte testat just den smaken. måste nog göra nu känner jag!!

  Nellie: det går inte att göra allting rätt alla gånger

  Träningsglädje 2014-09-11 10:43:19
  Svara
 • 🙂

  Madelaine 2014-09-11 10:31:07 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • De där tomaterna som Madeleine tipsar om köper jag också (fick dock hejda mig med min lista), trots metallburk och inte eko. Det är helt klart de godaste!

  Nellie 2014-09-10 19:52:24 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Mission accomplished.

  nipe 2014-09-10 18:50:14 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara
 • Bananer, kvarg, Pauluns granola med dadlar och hasselnötter i (ingen annan sort går hem hos mig – beroende – eh ja!). Och mjölk till kaffet.

  Maria 2014-09-10 16:28:03
  Svara
 • Vad kul =) Jag fixar ett inlägg om det…

  Mari 2014-09-10 15:59:48 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Fanny: åh, selleri! och dip! blev sugen på grönsaksdip nu. 🙂

  Sara 2014-09-10 15:09:59
  Svara
 • Mycket likt vad som hamnar i min krog med. Fast stjälkselleri istället för spenat, är typ beroende. Så knaprigt och smakrikt, perfekta att bara tugga i sig eller dippa i hummus. Mums! Och ekologiska osvavlade aprikoser, perfekt godis och känns bra att de innehåller förhållandevis mycket järn vilket är bra om en inte äter så mycket rött kött. Hallon är också en favorit, ångrar bittert att jag inte tog tillvara mer på vildhallon under sommaren, de är ju så söta och goda! Har liite blåbär i frysen som får hålla sommaren vid liv lite till. 🙂

  Fanny 2014-09-10 13:55:21
  Svara
 • […] morgon finisar! Blev ”utmanad” av Träningsglädje – Sara. Det här med mat är, helt ärligt, inte min starkaste sida. Jag skulle kunna lägga betydligt mer […]

  Alltid på min lista. | Rund är också en form! 2014-09-10 10:53:43 http://rundarocksaenform.wordpress.com/2014/09/10/alltid-pa-min-lista/
  Svara
 • Mia: 🙂 jag var en stor mjölkkonsument förut men inte så mkt längre, har dock inget emot mjölk

  Fanny: haha love it! kokosmjölk är bra, håller med – köpte det igår men händer inte varje dag. tycker att det är rätt drygt så det räcker länge. nötsmör är också kanon – det använder jag nötterna till. choklad på morgonen har jag däremot inte börjat med än… men jag gör ju chokladsmoothies då och då… 🙂

  Sara 2014-09-10 10:27:58
  Svara
 • Jaha. Ja, för att gå emot era fina eko-frukt&grönt-och-ägg-listor kan jag flika in några av mina måsten under varje tur i mataffären;
  – Mörk choklad (en ruta till morgonkaffet är obligatoriskt hos mig. Just den rutan ska vara mörk, annars går all choklad ner, liksom)
  – Pepsi Max. Okej, jag köper det inte VARJE gång men det är helt klart en fuling jag älskar.
  – Ost. Älskar ost. Oftast blir det fetaost, och vill jag lyxa till det köper jag chevre eller halloumi.
  – Kokosmjölk, jag har kokosmjölk som bas i de flesta grytor, såser och smoothies. Bästa grejen ever.
  – Nötsmör. Förmodligen mitt största måste; går åt 1-2 burkar i veckan här hemma…

  Fanny Roethlisberger 2014-09-10 10:06:43 http://www.roethlisberger.se
  Svara
 • Ägg, ägg och ägg, en liter mjölk och bananer till ungen står på min lista. M.V.H. Äggoman

  Mia 2014-09-10 07:22:58 http://www.menmia.se
  Svara
 • Madelaine: vilka bra tips!! Måste testa tomaterna!

  Träningsglädje 2014-09-09 23:12:13
  Svara
 • Hmm, ja du,, vad ligger i min korg egentligen? Jag erkänner att jag är rätt kass på att veckohandla. Måste helt klart bli bättre på det.
  Men det som jag alltid vill ha hemma och går åt mest är:

  * Bananer, ekologiska såklart. Det går en del bananer till smoothies. Jag gillar framförallt att skiva bananen och frysa in den och när jag ska göra smoothie ta några skivor tillsammans med rå kakao och oatleymjölk.

  * Oatlyprodukter. Det är fantastiskt hur utbudet av oatleyprodukter har utökats. Oftast blir det mjölken som är kalciumberikad och en gräddvariant varje vecka men emellanåt också den naturella havregurten.

  * Grönt te. Jag dricker en del grönt te framförallt för att det påverkar mina levervärden positivt och för att det får mig att må bra. Jag gillar framförallt vaniljte men också grönt Earl Grey. Går jag förbi ett tehus köper jag gärna grönt fruktigt löste.

  * Krossade tomater. Kanske inte det roligaste i matkorgen, men jag använder en hel del krossade tomater, framförallt av märket Mutti Polpa eller om det heter tvärtom. Jag vet att det är konserver och konserver är inte optimalt, men jag gillar verkligen de här tomaterna bäst. De har mycket smak och är suveränt goda.

  * Tofu. Jag köper ofta nåt paket ekologisk tofu i veckan. Jag tycker tofu är fantastiskt att variera. Om jag får välja köper jag helst Taifun, men annars blir det vad som finns.

  Bonus: Jäst. Jag försöker baka mitt eget bröd varje vecka. Mitt egna bröd är bröd på riktigt. Valmöjligheten på bra bröd i butik är rätt begränsad så jag föredrar mitt egna helt enkelt.

  Madelaine 2014-09-09 23:02:32 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • nipe: grönkål och purjo. det kan vara något mer också för det var en s.k. ”grön påse” från ica!

  admin 2014-09-09 22:19:37
  Svara
 • Är det mangold i stekpannan? Mmmm, det var länge sen, det måste jag köpa snart. Tackar för uppmaningen, ska genast börja fundera lite på vad det är jag handlar.

  nipe 2014-09-09 20:03:08 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger