Jag är väldigt bra på att ha semester inser jag såhär efter dryga veckans ledighet. Visserligen kopplar jag inte bort jobbet helt utan kikar till mailen lite nu och då och det kan man ju tycka vad man vill om; men man måste nog vara insatt i hela min jobbsituation för att ha några vidare åsikter om det. Jag kan nämligen ha ett av världens bästa jobb, och vid sidan av det också några av världens roligaste uppdrag i de andra företag jag är delaktig i.

Idag var det däremot lördag och jag har inte tänkt på jobb på hela dagen. Istället planerade vi en dag hemmavid eftersom vi inte riktigt visste hur vädret skulle bete sig. Ungefär såhär spenderade vi den:

[insert]hafi hallands fruktindustri citronmarmelad[/insert]Varje dag börjar med frukost; kokta ägg och yoghurt med frukt. Idag åkte vi iväg och köpte nybakade frallor av Grabbens systerdotter som jobbar på ett konditori över sommaren. Jag balanserade min hälsofralla med citronmarmelad från Hafi från veckans besök på Särdals kvarn.

[insert]rosencranz[/insert]Framåt lunch snurrade vi ett varv på stan. Ett stopp på Rosencranz på Brogatan är ett måste. Jag köpte lite småsaker till badrummen här i Halmstad – och en burk hajpad kolasås till kvällen…

[insert]halmstad tillsammans sara[/insert]Efter att ha letat rätt på ett nytt raw food café som öppnat i Halmstad – Raw and Green – men snöpligt nog insett att det var stängt just idag, så satte vi oss med en varsin bärpaj på Tillsammans ett tag. Solen stekte och vi tittade på alla som paddlade förbi på SUP-brädor.

[insert]halmstad traningsgladje.se[/insert][insert] halmstad sara träningsglädje[/insert]På eftermiddagen låg vi i solen på balkongen en stund; jag läste bok och tog en powernap. När klockan var 18 var vi redo för ett träningspass. Ett plagg som Nike är särskilt bra på är deras legend tights som finns i olika längder. Jag älskar dem och har alltid gjort; både som trekvartstights och som hellånga tights. Upptill har jag en tröja från Calvin Kleins sportkollektion som jag köpte i New York.

[insert]halmstad dagens[/insert] Medan vi fixade middag blandade vi ihop en varsin dagens. Ur kylen fyndade vi en flaska billigt vitt vin som låg och väntade på bättre tider – och med lite Sprite och några citronskivor blev det riktigt bra.

[insert]halmstad lax[/insert]Vi lade en stor laxbit på en plåt tillsammans med palsternacka, sötpotatis, grillök och rödbetor. De senare färgade av sig rätt så rejält på hela maträtten – men gott är det. Lika gott varje gång faktiskt – för den här rätten gör vi ofta.

[insert]halmstad himmel fåglar[/insert][insert]

pärlans kolasås[/insert]Och när himlen blev både rosa från solen och mörk av natten plockade jag fram den där kolasåsen från Pärlans som jag köpte tidigare idag. Jag har ju sett den i var och varannan tidning och var mycket nyfiken. Och hur smakade den då? Jovars. Som julkola man gör själv, fast lite lösare.

0