Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Här är gudagott att vara

Och så kom lördagen och medan jag fixade hemma gick mamma och pappa bort till Feldts och köpte nygräddat surdegsbröd. Och vi dukade upp till frukost och hade ingen brådska alls. Jag lade på så mycket avokado som möjligtvis fick plats på mackan och strösslade över både salt och nymald svartpeppar.

Havet leker alltid vilde när mina föräldrar är här men det fanns inget annat alternativ än att vi skulle åka till Lynga strand och hänga där ett tag. Ligga på en filt i solen – för ligger man platt på stranden är det nästan lä. Och de vuxnaste två sprang och badade som två små barn som inte kunde hålla sig och jag väntade på torra land med handduk.

Sedan åt vi kardemummabulle och drack den ljuvligaste av jordgubbssaft från saluhallen i Höganäs som vi var på i fredags.

Lite senare parkerade vi bilen i Tylösand och promenerade de sista fyra kilometrarna längs Prins Bertils stig ut till Riccardos i Möllegård. Vi var förtjänta av Halmstads bästa glass och jag valde så många smaker jag kunde fylla den där bägaren med för vi skulle ju promenera hela vägen tillbaka också. På slutet tog vi en omväg förbi alla husvagnarna på campingen; grillarna var redan tända och långborden var dukade.

Vi kom på att räkor och kräftor skulle sitta så himla fint till middag men det tyckte alla andra också för allt var slut i affären. Så vi valde stora krabbklor, rökt makrill, varmrökt lax och skagenröra istället. Och ostar och några härliga marmelader från Särdals Kvarn i Haverdal.

Men innan middagen dukades fram var vi tvungna att titta till stranden på östra sidan stan också, och framförallt kika på alla miniatyrhusen som får en att häpna med sin detaljrikedom och sina pytteträdgårdar. Kanske Halmstads sötaste! Men favoritstranden rår ingen annan strand i Halmstad på; det är till Lynga man ska åka. Här är ljuset alltid magiskt och här kan man alltid välja sin egen plats. Här räfflar sig stranden alltid under fötterna i vattnet och här är gudagott att vara.

avokadomackahär är gudagott att varasandstrandlynga strand halmstadlynga strandfeldts surdegsbullelyngamöllegårdtylösand golfklubbmöllegårdmöllegårdnissastrand halmstad

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg