Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Foodie link love

Man mår bättre när man äter bra mat. Punkt.

Jag hade kunnat sluta där men… äsch, jag fortsätter. Jag har ju sedan några år valt att kalla det sätt jag helst skulle vilja äta som ”pure”. Ja, rent alltså. Mycket ekologiskt (enkelt), inga fuskfabrikat (superenkelt), och noga utvalt när jag ska äta socker (rätt enkelt) och gluten (svårt!).

Men, nu har jag kommit på ett bättre ord. Power food! Hur brilliant? Mat som ger kroppen näring och bra energi. Det är ju typ samma som pure tänker jag, men lite mer kraft och ja – power – i det helt enkelt. Mat som bygger en kropp liksom!

Jag har hämtat en hel del inspiration från internet den här veckan och här är lite vad jag byggt min kropp med:

powerfood

Jag gjorde min egen nötmjölk i måndags. Så. Himla. Enkelt! Det här receptet är från en bok men jag fick så himla många tips från mina vänner när jag insåg att det här med silduk inte finns i Åre. Jag använde en finmaskig sil men nylonstrumpa och kökshandduk ska tydligen också funka.

Den överblivna nötmassan kan man använda att baka bröd på. Här pratar Jeanna om hur man gör nötmjölk förresten. När du har silat mjölken kan du smaksätta med vaniljpulver (det gör jag).

powerfood

Marja är så duktig på att baka utan socker och när jag ville göra nötsmör kollade jag hennes blogg för jag vet att hon är grym på det med (och på att göra egen nutella – yum!). Jag valde att göra ett salt nötsmör (tänk salt kolasås) men tröttnade snart på att mixa mina nötter så det blev mer crunchy – en granola! Jag hade också i lite kokosolja och lucuma (bra sötning).

I hennes senaste E-magasin kan ni läsa en intervju med mig. Dessutom är det fullt med mjuka kakor!

powerfood

Det här var min frukost i början av veckan. Jag gjorde raw boveteyoghurt och när jag mixade frysta bär och en bit fryst banan och chiafrön till såsen så blev det – tadaa – sorbet. Såklart toppade jag med mandelsmörgranolan jag nyss skrev om, och torkade blåbär. Vilken boostig början på dagen!

powerfood

Mmm – black bean dip. Det känns så amerikanskt på något sätt – och det är det! Här är receptet och jag gjorde typ lika fast bytte Philadelphian mot turkisk yoghurt. Till det åt jag spenat, sötpotatis och en ekoköttbit.

powerfood

Vem vill inte dricka en key lime smoothie? Jag tänkte väl det. Givetvis innehåller smoothien lime – och spenat! Såhär gör du!

powerfood

Jag har faktiskt lyckats ta med mig lunch till jobbet alla dagar denna vecka. Igår blev det en minilunch men som mättade förvånansvärt bra. Turkisk yoghurt med hallon och så den där mandelgranolan jag pratar om hela tiden. Den smarta behållaren med två ”fack” kommer från UF-företaget Fill&Go men det finns liknande lite här och var.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Vilket underbart inspirerande matinlägg! Jag vill inte alls gå till jobbet i det här läget (och resa med jobbet i ett par dagar) utan bara stå hemma och pyssla i köket!! Ha en fin vecka Sara!

  Annica 2014-08-18 06:10:31
  Svara
 • Emma: kul att höra!

  Karin: stort tack!

  Johanna: tack vad glad jag blir!

  Anneliten: KUL!!!

  Träningsglädje 2014-08-17 22:12:18 http://www.traningsgladje.se
  Svara
 • Har provat black bean dip nu – så himla god tyckte jag och alla mina gäster!

  anneliten 2014-08-17 20:41:19 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Vilken inspiration du är! Min frukost måste genast förnyas! Ljuvliga bilder och glädjen känns genom skärmen!

  Johanna 2014-08-17 07:18:01
  Svara
 • Håller med om att allt ser grymt gott ut och är snyggt komponerat bildmässigt!
  Jag hade lätt kunnat bygga min kropp med denna mat också. 🙂

  Karin FitnessochHälsa 2014-08-16 22:35:12 http://www.fitnessochhalsa.se
  Svara
 • Herregud så mycket gott! Dina bilder är så himla fina, och gör en väldigt hungrig 🙂

  Emma 2014-08-16 17:17:07 http://Ptbyemma.se
  Svara
 • Mari: hoppas du hittar nån bra!

  Katten: åh tack vad glad jag blir!!! kom och hälsa på mig länge i höst!!

  admin 2014-08-16 11:57:26
  Svara
 • Åh Sara! Din blogg är helt ljuvlig och du är så bra så jag nästan blir tårögd. Inspirationen lyser igenom så mycket, och smittar 🙂

  Katten - Pigg & Duktig 2014-08-16 10:50:58 http://www.piggochduktig.wordpress.com
  Svara
 • Sv. Okej, tack! Ska ta och kika på någon, måste inhandla en.

  Mari 2014-08-15 20:40:56 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Johanna: nja, de håller inte ihop som en friterad pommes utan blir mjuka inuti. om jag drar på värmen ordentligt så blir det mer crisp men inte som friterad som sagt

  Mari: min kommer från Electrolux som jag köpte förra sommaren, valde mellanklassmodellen för att jag ville ha en kraftfull mixer. kostade runt 1300 kr tror jag.

  Madelaine: ja kan tänka mig att det är bra, visste bara inte var jag skulle hitta det här i Åre. verkar finnas fler skidstrumpor än nylonstrumpor att köpa…

  Anna: ja visst känns det klockrent!

  Anneliten: haha!

  Miranda: photoshop!

  Emi: ja visst är det gott!

  Anna: tack fina du!

  Ursula: Exactly! When you know how things affect the choice what to put in your mouth is so much easier! I can’t find any good nut milks here in Sweden, they are all full of unnecessary stuff (even sugar sometimes) so that’s why I make my own. I lived in Canada for about a year in 2005 but I wasn’t into nut milk and stuff then but I guess you have more to choose from over there!

  Nellie: åh, krya!

  På Studs: tack Anna vad glad jag blir!!! Bakabakabaka på du! 🙂

  admin 2014-08-15 20:37:55
  Svara
 • Sara – dina bilder! Wow. Jag vill bara lagalagalaga bakabakabaka och så vill jag kunna fotografera som du, lägga in fina texter som du och blogga som du. Haha – du får ta det som att du inspirerar, powerinspis!! Ska prova lite nu i helgen, tack!

  på studs 2014-08-15 20:05:48 http://annamarkelin.wordpress.com
  Svara
 • Vilken powervecka Sara! Jag vill prova allt, nu med detsamma! Med tanke på att jag ligger i sängen med envis huvudvärk så får det nog vänta tills imorgon. Mandelmjölk står först på listan! 🙂

  Nellie 2014-08-15 17:42:08 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • I love the idea of power food. I think our ability to stick to a healthy lifestyle diet is to change our perspective. For starters, get rid of the word diet and put in something like ”power”. If I know it’ll be good for me than I’m more inclined and excited to eat that way. I’ve been wanting to make almond milk, but do you find it’s more expensive? I buy this organic sugar free stuff at the store for like $5 Canadian and I’m not sure I could make it that cheap.

  Ursula 2014-08-15 17:26:08 http://northernambitions.com
  Svara
 • Vad mycket gott! Och fantastiskt snygga bilder som vanligt. En ren njutning bara för ögonen 🙂

  Anna - Trend o träning 2014-08-15 17:10:40 http://trendotraning.se
  Svara
 • Alltså bovetegröt. My gooood så gott! VARFÖR har jag inte testat detta tidigare? (Har endast gjort med lite nätter och russin, inget flashigt så jag har mycket kvar att upptäcka) 🙂

  Emi 2014-08-15 16:04:29
  Svara
 • Alltså vilket program använder du dig av för att lägga in den fina texten till dina bilder??? 🙂

  Miranda (filmi) 2014-08-15 11:49:41
  Svara
 • Åhh! Kan inte du bo hos mig en vecka eller två och laga all min mat 😉

  anneliten 2014-08-15 10:55:34 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • ”Power food”. Love it! 🙂

  Anna (Peace, Love, and Running) 2014-08-15 10:23:46 http://annaplr.wordpress.com/
  Svara
 • Wow vad smart.. power food, brilliant.
  Måste testa den där key lime smoothisen.
  Jag använder alltid nylonstrumpa när jag silar nötmjölk och jag tycker det är det som funkar bäst. Har även en silduk men nylonstrumpan tycker jag funkar bättre.

  Madelaine 2014-08-15 09:50:04 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Ser ljuvligt ut, alltihop. Vad använder du för mixer?

  mari 2014-08-15 09:24:54 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Blir dina sötpotatis-fries krispiga? Jag har försökt igen och igen, men mina blir bara mjuka. Har du något tips?

  Johanna 2014-08-15 09:13:30 http://curroergosum.ratata.fi
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger