Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tillbaka

Jag har ingen återgå-till-vardagen-ångest. Den enda ångest jag har (och har rätt ofta) är att det är så många ställen jag trivs på att jag vill dela mig själv på tre (ibland fyra) och vara överallt samtidigt. Jag trivs så himla bra i Halmstad. Och i Åre. Och i Stockholm. Och i Hälsingland. Tanken på att spendera augusti i Åre är härlig, men jag vill ju så himla gärna spendera den också i Halmstad. Och i Stockholm. Och i Hälsingland. Alltså hur ska man göra när man älskar alla sina hem?

När jag kommer hem till Åre på söndag har jag dryga veckan på en och samma plats, och det är ju på det stora hela rätt lång tid för att vara mig. Jag ser fram emot att styra upp mig och boa in mig i vardagen igen. Typ såhär:

1.

En wake up and workout (man måste ju börja lugnt).

2.

Köpa hem ordentligt med mat: ”if you keep good food in your fridge you will eat good food”.

3.

Packa upp på en gång (att packa upp kan vara det tråkigaste?).

4.

Ta vara på sommarkvällarna och springa stig.

5.

…och ta vara på sommarkvällarna och styrketräna!

6.

Boka upp trevligt kompishäng och dricka champagne.

7.

Plocka bär. Inte riktigt min grej men alla bilder på vildhallon på Insta har gjort mig avundsfrisk.

8.

Kanske göra en matlåda faktiskt. Inte alls min grej heller men en gång kanske funkar.

9.

Dra en shoppingsväng på nätet, vad ska jag ha på mig när det blir kyligare ute? Minns augusti i Sälen förra året, medan ni badade i resten av landet hade jag på mig underställ den 26 augusti.

10.

Bara ha det allmänt bra och njuta av varje dag som går: make every day count, you will never get it back.

Vad är det första du gör när sommarsemestern är slut och du återgår till den andra världen?

åre träningsglädjeåre träningsglädje

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • […] Pernilla igen; vi gör det vi brukar göra när vi äter mat: dricker bubbel. Och med det så är den här listan nästan komplett. Punkt 4 har jag inte hunnit med och nummer 10 är inget man bockar av utan hela tiden vill […]

  Loppisar i Åre, Järpen och Mattmar 2014-08-16 23:31:58 http://www.traningsgladje.se/2014/08/loppis-champagne/
  Svara
 • ByMarja: ja, fast jag tänker att man kan alltid jobba på att förändra sin situation så att man inte känner semesterångest

  Helena: vi är nog olika där 🙂

  Erica: indeed!

  Anneliten: hoppas det finns i nån butik nånstans iaf… 😉

  Rund: åh vad spännande!!!

  Melinda: tusen tack vad glad jag blir!

  Strong day: haha ja

  Fanny: jag skulle gärna gå i terapi och prata om min tidsångest.

  Alis: åh låter ju alldeles strålande härligt!

  Malin: tusen tack!!!!

  Sara Borg: hoppas jag med!

  admin 2014-08-11 20:51:00
  Svara
 • Bra och inspirerande lista, det kan inte annat än bli en toppenvecka i Åre! Hoppas att det fina vädret håller i sig i några veckor till.

  Sara Borg 2014-08-11 07:37:05 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Härligt att du känner så!! Och alltid lika fina bilder:) måste även säga att du strålar verkligen! Otroligt vacker!

  Malin Rosén 2014-08-10 17:38:45 http://www.senseworkout.se
  Svara
 • Härligt att du känner så!! Och alltid lika fina bilder:) måste även säga att du strålar verkligen! Otroligt vacker!

  Malin Rosén 2014-08-10 17:38:45 http://www.senseworkout.se
  Svara
 • I flera år har jag tänkt att jag sammanföra mina bästa väninnor. Jag har ett fåtal, en del sen massor med år, några ett par år. Alla är olika, men härliga! Men de känner inte varandra. De har bara hört mig prata om någon av de andra.
  Så förra året i Augusti, en fredagkväll, precis när semestern började gå mot sitt slut, hade vi en middag.
  Det blev årets middag!! De pratade om den i flera månader. Så i år har vi den igen.
  Det är den jag ser fram emot och den vi startar upp hösten med.

  Alis 2014-08-09 23:36:17 http://mittalisliv.blogspot.com
  Svara
 • I flera år har jag tänkt att jag sammanföra mina bästa väninnor. Jag har ett fåtal, en del sen massor med år, några ett par år. Alla är olika, men härliga! Men de känner inte varandra. De har bara hört mig prata om någon av de andra.
  Så förra året i Augusti, en fredagkväll, precis när semestern började gå mot sitt slut, hade vi en middag.
  Det blev årets middag!! De pratade om den i flera månader. Så i år har vi den igen.
  Det är den jag ser fram emot och den vi startar upp hösten med.

  Alis 2014-08-09 23:36:17 http://mittalisliv.blogspot.com
  Svara
 • Härlig lista! 🙂 Det kanske är en småsak men har du verkligen ångest inför det du beskriver? Tycker ofta att folk använder ordet ångest lite slentrian för att beskriva kanske snarare grubbel, oro eller helt enkelt svårt att bestämma sig. Om man själv har upplevt stark ångest och som jag även har flera i min närhet som lider av det och blir begränsade i sin vardag så kan det ibland kännas lite stötande. Du har såklart rätt till dina känslor och de ord som beskriver hur just DU känner. Det vet ju bara du och inte jag. Men jag tror om ord används lite slarvigt så tappar de sin betydelse och kan göra det svårare för de som har ”riktig” ångest, åter igen, du kanske faktskt menar att du känner sådana starka obehagskänslor och det ber jag om ursäkt. Det jag menar är att då kan det lätt bli att när någon säger att den lider av ångest så blir det svårare för andra att förstå hur allvarligt och jobbigt det är. Vet inte om jag bara svamlar och hoppas du inte tar illa upp Sara. Det är mest något jag har tänkt på och vilka ord man använder till vad har ju trots allt stor betydelse. Ord spelar roll liksom.

  Håller för övrigt verkligen med och det där med att packa upp. Har fortfarande inte packat upp allt efter min resa till schweiz. Som jag kom hem ifrån för snart två veckor sen… 😉

  Fanny 2014-08-09 14:55:34
  Svara
 • Härlig lista! 🙂 Det kanske är en småsak men har du verkligen ångest inför det du beskriver? Tycker ofta att folk använder ordet ångest lite slentrian för att beskriva kanske snarare grubbel, oro eller helt enkelt svårt att bestämma sig. Om man själv har upplevt stark ångest och som jag även har flera i min närhet som lider av det och blir begränsade i sin vardag så kan det ibland kännas lite stötande. Du har såklart rätt till dina känslor och de ord som beskriver hur just DU känner. Det vet ju bara du och inte jag. Men jag tror om ord används lite slarvigt så tappar de sin betydelse och kan göra det svårare för de som har ”riktig” ångest, åter igen, du kanske faktskt menar att du känner sådana starka obehagskänslor och det ber jag om ursäkt. Det jag menar är att då kan det lätt bli att när någon säger att den lider av ångest så blir det svårare för andra att förstå hur allvarligt och jobbigt det är. Vet inte om jag bara svamlar och hoppas du inte tar illa upp Sara. Det är mest något jag har tänkt på och vilka ord man använder till vad har ju trots allt stor betydelse. Ord spelar roll liksom.

  Håller för övrigt verkligen med och det där med att packa upp. Har fortfarande inte packat upp allt efter min resa till schweiz. Som jag kom hem ifrån för snart två veckor sen… 😉

  Fanny 2014-08-09 14:55:34
  Svara
 • Gillar fyran bäst!
  Längtar mest efter matlådor efter semester. Fy tusan vad skönt att ngn (jag!) tänkt till vad jag ska äta och gjort lådan bra!

  Annika - strongday.se 2014-08-08 21:01:39 http://strongday.se
  Svara
 • Gillar fyran bäst!
  Längtar mest efter matlådor efter semester. Fy tusan vad skönt att ngn (jag!) tänkt till vad jag ska äta och gjort lådan bra!

  Annika - strongday.se 2014-08-08 21:01:39 http://strongday.se
  Svara
 • Du är en sådan himla härlig inspiration. Njuter och blir glad av varje inlägg! Låter som a du haft en riktigt perfekt semester!

  Melinda 2014-08-08 19:32:35
  Svara
 • Du är en sådan himla härlig inspiration. Njuter och blir glad av varje inlägg! Låter som a du haft en riktigt perfekt semester!

  Melinda 2014-08-08 19:32:35
  Svara
 • Låter som sköna planer.
  Laddar själv inför nytt jobb. Ska bli spännande! 🙂

  Rund är också en form! 2014-08-08 17:04:04 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Låter som sköna planer.
  Laddar själv inför nytt jobb. Ska bli spännande! 🙂

  Rund är också en form! 2014-08-08 17:04:04 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Vilken härlig lista. Så ska en tillbaka-efter-semestern-lista se ut. Jag har officiellt jobbat en vecka (jag har ju inte haft ledigt på riktigt) och det har varit hur bra som helst. Jobbar man med det man älskar slipper man ångest.

  Dorotea Petttersson 2014-08-08 16:56:08 http://www.dorro.se
  Svara
 • Vilken härlig lista. Så ska en tillbaka-efter-semestern-lista se ut. Jag har officiellt jobbat en vecka (jag har ju inte haft ledigt på riktigt) och det har varit hur bra som helst. Jobbar man med det man älskar slipper man ångest.

  Dorotea Petttersson 2014-08-08 16:56:08 http://www.dorro.se
  Svara
 • Motsatsen vore ju hemsk. Det vill säga om du inte trivdes. Hoppas du hittar hallon. Jag har letat men de stackarna har torkat bort…

  anneliten 2014-08-08 15:51:40 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Motsatsen vore ju hemsk. Det vill säga om du inte trivdes. Hoppas du hittar hallon. Jag har letat men de stackarna har torkat bort…

  anneliten 2014-08-08 15:51:40 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Sounds like a lovely way to spend the week until you get to travel again!

  xo erica

  Erica 2014-08-08 14:37:22 http://seaofbloomingdreams.blogspot.com
  Svara
 • Sounds like a lovely way to spend the week until you get to travel again!

  xo erica

  Erica 2014-08-08 14:37:22 http://seaofbloomingdreams.blogspot.com
  Svara
 • Gillar allt jag läser, förutom att packa faktiskt är tråkigare än att packa upp. Resan däremellan däremot…mums! Gick in och smygjobbade tre timmar idag efter 38 dagar ledigt, liksom för att känna på det innan hjulet börjar snurra på måndag igen. Ingen ångest what so ever, älskar mitt jobb och det första jag kommer att göra på måndag är att äntligen krama alla kollegor igen och konstatera att jag har valt SÅ rätt arbetsplats. Få förunnat men jag önskar att fler insåg värdet i det. Älskar bilderna på dig – vackra! <3

  Helena 2014-08-08 14:22:31 http://www.healthbyhelena.com
  Svara
 • Gillar allt jag läser, förutom att packa faktiskt är tråkigare än att packa upp. Resan däremellan däremot…mums! Gick in och smygjobbade tre timmar idag efter 38 dagar ledigt, liksom för att känna på det innan hjulet börjar snurra på måndag igen. Ingen ångest what so ever, älskar mitt jobb och det första jag kommer att göra på måndag är att äntligen krama alla kollegor igen och konstatera att jag har valt SÅ rätt arbetsplats. Få förunnat men jag önskar att fler insåg värdet i det. Älskar bilderna på dig – vackra! <3

  Helena 2014-08-08 14:22:31 http://www.healthbyhelena.com
  Svara
 • Vad underbart att du känner så, dvs inte har något problem med att semestern är över! Det är nog ganska få förunnat 😉

  byMarja - Baka Sockerfritt 2014-08-08 11:37:53 http://bakasockerfritt.se/
  Svara
 • Vad underbart att du känner så, dvs inte har något problem med att semestern är över! Det är nog ganska få förunnat 😉

  byMarja - Baka Sockerfritt 2014-08-08 11:37:53 http://bakasockerfritt.se/
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk