Inför gårdagens långpass ville jag äta en riktigt bra frukost; grunden läggs liksom då. Jag ville inte gå all in på kolhydraterna men kokade gröt på ägg – och havregryn. Istället för tvärtom. Jag är väldigt nyfiken på att göra gröt på ägg och kokosmjölk som jag läst om hos Jeanna: också kallad för paleogröt eller kokosgröt.

Men nu var det gröt med havregryn vi skulle prata om! Jag började att koka upp havregryn och mjölk. Sedan knäckte jag i två ägg, svepte över saltkaret, vaniljpulverburken och påsen med kardemumma. Alltihop fick stå och koka ihop sig under omrörning i några minuter.

Att koka gröt på mjölk istället för vatten är ett supertips och du som älskar gröten på Nybrogatan 38 kan göra lika god hemma genom att också hälla i en skvätt grädde…

På gröten skivade jag jämtländska jordgubbar och ringlade över lite rabarbersirap som jag köpte förra helgen.

Den här supergröten fullproppad med protein stod jag mig på ett bra tag. Så pass bra att lunchen intogs en bit in på eftermiddagen.

[insert]gröt på ägg[/insert]

1