Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Innan blixten slog ner

Grabben skulle springa 3 mil i Helsingborg idag så jag tänkte att jag skulle cykla söderöver på trevliga cykelvägar. Vägarna ner mot Laholm, Hallandsåsen och Ängelholm har jag kört till leda men efter att ha scannat av kartan (jag använder gmap-pedometer.com för att hitta vägar och mäta avstånd) så kom jag inte på något bättre än att cykla Ginstleden mot Ängelholm och förhoppningsvis mot Flickorna Lundgren där vi skulle fika efter våra båda träningspass.

Jag kände på en gång att benen inte var med mig idag. Varje tramptag på den stora klingan var jobbigare än det borde och varje platt parti kändes som uppförsbacke. Jag bävade för Hallandsåsen redan innan jag kommit ut ur Halmstad.

Vägen längs Mellbystrand och mot Skummeslövsstrand kändes evighetslång och på ett fik strax innan Skottorp tog jag paus och köpte en Zingo och småpratade lite med en ensam äldre man som berättade att han cyklat mellan Uppsala och Göteborg.

Strax efter jag rullade iväg anade jag att något var på gång, det hade svartnat rejält precis vid gränsen till Skåne och jag funderade på om jag skulle ta skydd i tid eller om jag skulle cykla vidare och möta regnet med full fart.

Jag gjorde det senare.

Hallandsåsen var inte nådig idag. Jag minns att den brukar vara seg men idag ville jag helst stanna och vila innan jag gjort hälften. Någonstans där i mitten sköljde himlen över mig och jag tog räddning i en viadukt. Åskan mullrade och skakade om E6:an ovanför mitt huvud och regnet öste ner.

Efter en kvart hade det lugnat ner sig och det regnade knappt längre så då tog jag den sista backen uppför innan jag såg fram emot en skön rull ner mot Margaretetorp. Synd bara att det skulle börja ösregna igen.

Det var fin nedförsbacke i ungefär en mil och det gällde att hålla hårt i styret för det var som att rulla på ett rivjärn med rätt stökig asfalt. Vägen var till en början som ett rinnande dike men det spelade inte så stor roll, jag hade inte kunnat bli blötare ens om jag hoppat i sjön.

Strax före Ängelholm hade jag tröttnat på att cykla så då blev jag upplockad med bil och så åkte vi och fikade istället. Så fint kan man ha det när man gör som man vill och inte tränar för något särskilt annat än att må bra och ha en allmänt härlig söndag.

På vägen hem några timmar senare satte det igång igen – precis vid Hallandsåsen igen. Blixten och åskan gick i ett precis ovanför huvudet – då var det skönt att sitta i bilen.

ginstleden traningsgladje.se ginstleden traningsgladje.se ginstleden traningsgladje.se ginstleden traningsgladje.se ginstleden traningsgladje.sesara

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • […] sedvanlig throwback Thursday. Som den här dagen i juli som ser alldeles solig och jättevarm ut! Eller när blixten slog ner – satan i gatan vad det regnade den […]

  Sommar i Åre - bästa tipsen 2015-06-11 10:20:09 http://www.traningsgladje.se/2015/06/sommartips-are/
  Svara
 • […] den i bakfickan på cykeljerseyn en dag då man ger sig ut i solsken men möts av blixt och dunder. Som den här dagen. Jag har nog aldrig varit blötare. En vattentät Sony Xperia Z3 hade varit perfekt då. Eller […]

  Sony Xperia Z3 är en vattentät smartphone 2015-03-30 17:27:57 http://www.traningsgladje.se/2015/03/smartphone-som-tal-vatten/
  Svara
 • Denna kart-mät-dra streck-grej! Ny favorit!

  Anna Jansson 2014-07-29 13:30:15 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Vill bara sæga tack før en hærlig och inspirerande blogg. Du får mig att prova lite halvgalna utmaningar, inte på grund av præstationen men før att det ær skoj. Så tack!

  Johanna 2014-07-28 21:12:14
  Svara
 • Fick också uppleva åskan under min cykeltur på Öland igår! Jobbigt med platt landskap, man vill inte riskera vara högsta punkten!

  Karin Tri - triathlon 2014-07-28 14:42:56 http://www.karintri.com
  Svara
 • Det ser så idyllisk ut med åkrene 🙂

  L 2014-07-28 12:15:54
  Svara
 • Coola bilder men inte lika kul att cykla i ösregnet och åskan!

  pilla 2014-07-28 00:36:57 http://pernillabreodlt.com
  Svara
 • Men herregud, take it easy 😉 jag har en gammal kollega vars son blev träffad av blixten… aj aj aj

  Dietandthecity/Alex 2014-07-27 22:54:29 http://dietandthecity.wordpress.com/
  Svara
 • Rätt skönt med lite åska och regn!
  Fast förstår att det är skönt att sitta i bilen när det håller på som värst. 🙂

  Rund är också en form! 2014-07-27 22:32:34 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Rätt skönt med lite åska och regn!
  Fast förstår att det är skönt att sitta i bilen när det håller på som värst. 🙂

  Rund är också en form! 2014-07-27 22:32:34 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Tjoho – regn! Som vi väntat Sara!

  Annika - strongday.se 2014-07-27 21:14:40 http://strongday.se
  Svara
 • Tjoho – regn! Som vi väntat Sara!

  Annika - strongday.se 2014-07-27 21:14:40 http://strongday.se
  Svara
 • Oj vilken runda. Härligt!!

  Mari 2014-07-27 20:50:20 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Oj vilken runda. Härligt!!

  Mari 2014-07-27 20:50:20 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Sååå snygga foton!!

  Lisa 2014-07-27 20:23:48
  Svara
 • Sååå snygga foton!!

  Lisa 2014-07-27 20:23:48
  Svara
 • Förstår dig precis då jag sprang i oväder i dag. Hur du gör med kameran när du cyklar förstår jag, men var har du den när du springer? Alltid rygga? Vackra foton som alltid!

  Jeanna 2014-07-27 20:13:46 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Förstår dig precis då jag sprang i oväder i dag. Hur du gör med kameran när du cyklar förstår jag, men var har du den när du springer? Alltid rygga? Vackra foton som alltid!

  Jeanna 2014-07-27 20:13:46 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Hej!
  Jag vet att detta kanske är fel ställe att skriva detta på, men hoppas det är okej. Jag lyssnar nämligen på din podcast frekvent och gillar den verkligen. Vore dock kul om du tog in lite gäster. Anki Sundin är alltid intressant att lyssna på te.x. Grabbarna från Fitnesspodden är roliga och kunniga, har framförallt hört och läst saker av Daniel i olika poddar och tidningar. Jacob Gudiol är en annan skarp person du kan bjuda in.

  Mvh Jessica

  Jessica Berg 2014-07-27 20:01:01
  Svara
 • Hej!
  Jag vet att detta kanske är fel ställe att skriva detta på, men hoppas det är okej. Jag lyssnar nämligen på din podcast frekvent och gillar den verkligen. Vore dock kul om du tog in lite gäster. Anki Sundin är alltid intressant att lyssna på te.x. Grabbarna från Fitnesspodden är roliga och kunniga, har framförallt hört och läst saker av Daniel i olika poddar och tidningar. Jacob Gudiol är en annan skarp person du kan bjuda in.

  Mvh Jessica

  Jessica Berg 2014-07-27 20:01:01
  Svara
 • Anna P: Have fun! Har bara cyklat den från Halmstad och norröver. Det är extra fint vid Varberg tycker jag. 🙂

  admin 2014-07-27 19:34:46
  Svara
 • Anna P: Have fun! Har bara cyklat den från Halmstad och norröver. Det är extra fint vid Varberg tycker jag. 🙂

  admin 2014-07-27 19:34:46
  Svara
 • Helt klart växlande väder här i Halland just.
  Jag cyklade ginstleden från Kungsbacka till Halmstad igår. Riktigt skönt var det och skulle nästan vilja påstå att jag hade bästa väderförutsättningarna. Soligt och ofta vindstilla… det var en ren njutning. På onsdag är det dags att cykla åt andra hållet.

  Anna . P 2014-07-27 19:21:24
  Svara
 • Helt klart växlande väder här i Halland just.
  Jag cyklade ginstleden från Kungsbacka till Halmstad igår. Riktigt skönt var det och skulle nästan vilja påstå att jag hade bästa väderförutsättningarna. Soligt och ofta vindstilla… det var en ren njutning. På onsdag är det dags att cykla åt andra hållet.

  Anna . P 2014-07-27 19:21:24
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg