Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Checklista

Jag har sprungit långt ett gäng gånger i mitt liv, men jag är långt ifrån en ultraräv som Mia eller Annie.

Förberedelse är a och o och det mentala är superviktigt för mig och ofta något som händer i mitt undermedvetna. Jag har gått och tänkt på kommande helg jättelänge, trots att jag inte medvetet anstränger mig att göra det.

Jag jämför alltid med andra. Alltid! Inte på det sätt du kanske tror utan mer typ ”kan folk föda barn så kan jag göra det här”. Helgen som gick sprang folk 16 mil i Skåne så det är perfekt för mig att jämföra med.

Man får aldrig, aldrig under inga som helst omständigheter tänka negativt typ ”5 mil är som mellan x och y och det är ju jättelångt”. Då är man besegrad av utmaningen och det kommer kännas skit och omöjligt.

Hemligheten till långa utmaningar är att få i sig energi och det här är min absolut svagaste punkt. Jag blir så fruktansvärt osugen. Många tipsar om nötter som energi men jag kan inte tänka mig något värre. Så jag ska inte ha nötter med mig. Jag ska däremot ha fulenergi, typ nötcréme och sådant. Och mina sport beans som jag tyckte funkade riktigt bra. Drickbar energi funkar också bra för mig. Det är synd att det är svårt att ha med sig o’boy eftersom det kommer bli varmt och mjölk trivs inte så bra i värme.

Vatten är också en grej jag tampas lite med. Jag kan ibland bli supertörstig och dricka slut allt jag har. När jag springer längre pass brukar jag därför hålla koll på var jag kan fylla på.

Vaseline är bra att ha med sig. Smörj alla linningar och du slipper skavsår från kläderna. Funkar även att bada fötterna i och sedan stoppa fötterna i strumporna – så det ska jag göra.

Annika och jag har bestämt att den som är tröttast av oss två vid olika tidpunkter ska bestämma hastigheten och om vi ska gå eller springa just då. Bra teamwork är ett måste, det blir så väldigt olidligt annars. Vi är redan överens om att vi inte måste hetsa så det känns bra. Hon är min grymmaste team mate!

Fjällkarta kan vara bra även om jag tror att Jämttriangeln är rena rama E4 på fjället. Men man kan kika på den och se vilka fjälltoppar man har runtomkring sig tänker jag.

Kamera är ett måste. När jag är ute och springer eller cyklar har jag med mig min Canon S100. Ibland är vi lite osams eftersom jag tappat den en del under mina äventyr så den vill inte alltid funka. Men just nu har vi flow, min kamera och jag.

Annika står för solskyddsfaktorn och jag för insektssprayen. Fair deal!

Jag kommer att ha med mig sportglasögon, vindjacka och extra par strumpor i min ryggsäck. Och någon form av första hjälpen. Och pengar! Vi passerar Sylarnas fjällstation och Blåhammarens fjällstation och där finns det proviant att köpa. Allra härligast hade det varit att stanna och äta i Blåhammaren men de sista 12 kommer bli jobbiga då.

Utifrån ovan känns det som att vi ska ut och springa typ 16 mil. Men det ska vi inte. Vi ska bara ha en härlig heldag på fjället. Prognosen säger sol!

toppen åreskutan traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Känner igen det där med att dricka för fort! 🙂 Kan också bli osugen på energi men upptäckte i helgen att russin var bättre än väntat! 🙂 (och ja, nötcreme var underbart!)

  Malin 2014-07-21 07:21:02 http://www.malinstang.se
  Svara
 • Jag ska tänka på er om det blir jobbigt senare på min resa jag är inne på. Hur svårt kan det va att föda barn? De finns ju de som springer fjäll-ultror! 😉

  Sara Jonsson 2014-07-18 20:29:17
  Svara
 • Jag säger bara wow, vad ni är grymma. High five till er båda 🙂

  Madelaine 2014-07-18 07:20:23 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Ha en härlig runda, njut av fjällen!

  Katrin 2014-07-17 21:22:18 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Frida: lördag!

  admin 2014-07-17 20:02:50
  Svara
 • Vilken dag är det dags? Vi sticker till Storulvån och vidare till Sylarna på söndag (som planen ser ut nu) vi kanske ses på fjället så kan ni stanna för en fika 🙂

  Frida Matsdotter 2014-07-17 19:46:58 http://Matsdotter.shapemeup.se
  Svara
 • Ser fram emot alla ljuvliga foton och upplevelse-berättelse! 🙂

  Rund är också en form! 2014-07-17 13:12:42 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Mia: det är skönt efteråt när man gjort det iaf 🙂

  Marre1: håller helt med!! när jag kör bil mellan sthlm och åre tänker jag alltid ”här har jag cyklat, och här, och här, och här, och här med”. haha!

  admin 2014-07-17 13:10:20
  Svara
 • Efter äventyret tycker jag om att jämföra den sträcka man tagit sig med någon känd sträcka man brukar åka bil. Då känns det ännu häftigare. 🙂

  @marrre1 2014-07-17 12:20:16
  Svara
 • Jag blir som lite avis, fast ändå inte… Tjejmaran gav mersmak, fast ändå inte… 🙂 Lycka till!

  Mia 2014-07-17 12:17:34 http://www.menmia.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger