Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Helgesjön

Efter att ha gjort allt och ingenting på förmiddagen så blev det en dag på stranden på eftermiddagen. Vi åkte till Helgesjön, en känd badstrand med Åreskutan som kuliss.

Det finns många superfina badstränder i Åre men det är inte alltid lätt att hitta till dem, inte heller Helgesjöns strand. Men, åk av E14 ungefär vid Undersåker – jag tror det står skylt mot Helgesjövallen och förmodligen Åre kafferosteri. Följ anvisningarna mot kafferosteriet så att du åker på en skogsväg som dammar fruktansvärt mycket. Ta vänter vid en oansenlig väg där du först inte ser att det finns en skylt alls men när du kollar igen så står det ”Helgesjön” på en skylt som sitter under lövverket på en björk.

Har du kommit till kafferosteriet har du åkt ungefär 5 km för långt. Bäst är att kolla på en gps hur nära du är vattnet för då är det lätt att veta att du ska ta av.

Parkeringen avslöjar inte att det finns en strand i närheten – men du ser vatten. Fortsätt att gå ungefär 100 meter till vänster så ser du en liten väg och en spång i skogen till höger efter det röda huset.

Stranden är lite klapperstensaktig men det finns en badbrygga längre ut. Det är friskt vatten (läs: kallt) men en väldigt fin kuliss, så jag passade på att ta mig ett dopp.

helgesjön strand åre traningsgladje.se helgesjön strand åre traningsgladje.se åre helgesjön strand åre traningsgladje.seåre

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger