Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karamelliserad persika med mozarella

Den här sommaren börjar gå till historien som min allra sämsta jordgubbssommar. Jag brukar vara som tokig i jordgubbar men känner ett visst mått av mjäh över dem i år. Persikor däremot – oj oj. Det finns så mycket man kan göra med dem (läs tips 3).

Igår kokade jag ihop en oväntat god kombo: karamelliserad persika och mozzarella. Jag dog lite över hur både textur och smak gifte sig redan i första tuggan. Jag tänkte servera det med den omåttligt goda flatrökta skinkan från Undersåkers charkuterifabrik (Fäviken Magasinet) men jag råkade äta upp den. …så det gick fick bli jordgubbar som sällskap på tallriken.

Här är orginalreceptet och jag gjorde ungefär så, fast skippade saltet. Typ såhär:

Karamelliserad persika med mozarella

> Skiva 2 persikor så gott det går.

> Strö över rörsocker på dem.

> Lägg en klick smör i en stekpanna och stek persikoskivorna (med sockret nedåt)

> Skiva mozarella av bra kvalitet (jag använde buffelmozzarella)

> Varva karamelliserad persika med mozzarella.

karamelliserad persika och mozarella Ikaramelliserad persika och mozarella

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Linn Eklund
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Flora Wiström
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Viktor Frisk
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Chrystelle Eriksberger
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Sanna Fischer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Man
Marcus Schuterman
Man
Johan Hurtig
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Home
Amelia Widell
Man
Kevin Triguero
Man
Philip Conradsson