Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karamelliserad persika med mozarella

Den här sommaren börjar gå till historien som min allra sämsta jordgubbssommar. Jag brukar vara som tokig i jordgubbar men känner ett visst mått av mjäh över dem i år. Persikor däremot – oj oj. Det finns så mycket man kan göra med dem (läs tips 3).

Igår kokade jag ihop en oväntat god kombo: karamelliserad persika och mozzarella. Jag dog lite över hur både textur och smak gifte sig redan i första tuggan. Jag tänkte servera det med den omåttligt goda flatrökta skinkan från Undersåkers charkuterifabrik (Fäviken Magasinet) men jag råkade äta upp den. …så det gick fick bli jordgubbar som sällskap på tallriken.

Här är orginalreceptet och jag gjorde ungefär så, fast skippade saltet. Typ såhär:

Karamelliserad persika med mozarella

> Skiva 2 persikor så gott det går.

> Strö över rörsocker på dem.

> Lägg en klick smör i en stekpanna och stek persikoskivorna (med sockret nedåt)

> Skiva mozarella av bra kvalitet (jag använde buffelmozzarella)

> Varva karamelliserad persika med mozzarella.

karamelliserad persika och mozarella Ikaramelliserad persika och mozarella

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman