När jag först hörde det så träffade det hjärtat direkt. Det var så otroligt självklart. Healthy is the new skinny.

För ärligt talat, ”strong is the new skinny” är nästan förpackat i samma låda som bara ”skinny” – för det är lika mycket fokuserat på utseende. Med sexpack och en rumpa som pekar uppåt. Och med noll fokus på insidan.

Hälsa sitter inte i ditt sexpack eller hur bendy du är i en yogabild på instagram, men det sitter väldigt mycket i ditt huvud. Hur dina tankar känns och låter. Hur ditt hjärta bultar för den du är. Hälsa handlar om hur du mår på insidan och på utsidan och så som träningsvärlden tar hand om hälsan är ett skämt idag.

Vissa lyckas bra men många lyckas dåligt. Jag ser frågespalter hos bloggare där läsarna berättar att de blivit så fixerade vid att vara så sjukt optimala i att träna och äta perfekt att man mår sämre efter att ha gått till en PT eller börjat läsa en blogg. Någonstans i det där gick det fel.

Hälsa handlar inte enbart om att äta 100% rätt eller träna 100% dedikerat. Hälsa handlar om förmåga att också kunna balansera insidan. Hälsa är svårt för att det inte är så himla precist, men det gör också hälsa så väldigt fundamentalt för livsglädjen.

För mig är hälsa om att vidga mina vyer, att lyssna till min magkänsla och att våga vara den jag är. Hälsa är en resa, precis som livet. Hälsa handlar om att vara kroppsligt och mentalt stark för att orka ta mig för det jag vill göra och för att leva som jag vill. Det är därför som hälsa kan bero så himla mycket på, för det finns så otroligt många sätt att leva lycklig.

[insert]healthy is the new skinny[/insert][insert]healthy is the new skinny[/insert]

0