Jag vet att vissa hatar förändringar men jag är tvärtom och tycker att förändringar är ett sätt att utvecklas. Change is the process of moving forward! Jag förändrar gärna mig själv, mitt liv och mitt jobb kontinuerligt. Fast den här killen har jag faktiskt varit ihop med i nästan tio år snart.

Hur som helst, jag fick den här kommentaren igår:

Sara, din blogg har under den senaste tiden ändrat karaktär. Den har sedan en kort tillbaka blivit en glädjespridare, du verkar så himla bra, lite som en kompis som förklarar sitt liv med orden ”jag älskar livet”. Det är inte bara genom texten utan även bilderna, även om bilderna har förmedlat den känsla ett tag. Men nu har även texten fått den känslan. Är det flera som har märkt av skillnaden?

Jag blir glad för den kommentaren, när jag bläddrar bakåt inser jag ju skillnaden. Det är inget medvetet utan det som blir, ja det blir. För min del är inte träning så himla viktigt längre – men hälsan, livet och glädjen är det. Och då blir träningen något mycket större – och jätteviktigt fast på ett helt annat sätt. Träningen är resan, inte målet.

En annan förändring är att jag så himla länge funderat på att blogga på engelska. Jag slog faktiskt slag i saken under helgen och började översätta inlägg. Jag tänker under inga villkor låta mina ord automatöversättas för det blir så sjukt, sjukt dåligt. Men frågan som jag gått och funderat på är om jag ska skippa svenskan helt och hållet eller om jag ska skriva parallella inlägg. Det senare alternativet blir såhär. Och ungefär så blir det också om jag bara skulle skriva på engelska.

Jag använder ett plugin (Stella) för att kunna skapa flera versioner av ett och samma inlägg men jag tycker det funkar sådär. Meta går till exempel bara att skriva på ett språk och jag vill ha precis allt jag gör på svenska också på engelska (t.ex. taggar, page names). Jobbar du med wordpress på flera språk? Har du kanske bra tips?

Kanske har du också ett bra förslag på hur man skulle kunna definiera träningsglädje på engelska? Något bra ord som kan sammanfatta det?

Snart har vi sprungit tillsammans i tio år. Just nu är det nio.

0