Det märks att sommargästerna hittat till Åre. Det är som på vintern: funktionskläder och snygga prylar var jag än kollar, men av ett annat slag. Tunna skaljackor och snabba cyklar, oavsett hur de är tänkta att cyklas.

På toppen av Åreskutan ligger ett lager snö – från han som kör kabin rapporteras typ en halvmeter. Så det är lite svårcyklat på toppen just nu tror jag.

Från den här veckan har de flesta sommarrestaurangerna öppnat; från sommarfiken på hembygdsgårdarna till Tottebo och Copperhill och andra ställen jag gärna äter på, förutom Werséns då som troget har öppet typ jämt tack och lov.

Den 2-6 juli blir det stor cykelfest i Åre för då är det Åre bike festival. Det är tävlingar i downhill och i Åre enduro by sweet protection och guidade turer till Åres bästa singletracks och after bike på Parkvillan och mycket annat. En typiskt bra helg att åka till Åre med andra ord!

Katten, om du tävlar så fotar jag! Jag tänker att du kanske har en dold talang? Sedan går vi all in på after bike på Parkvillan!

[insert]large_DT_BH_SPC3_Are_7687view[/insert]Bild från Mattias Fredriksson, en av de kändaste fotograferna i Åre

0