Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Citronglaserad palsternacka

Hur kan något vara så gott som ser så tråkigt ut? Jag tänker på palsternacka. Jag gillar egentligen allt med palsternacka, från att göra puré på till att ugnsrosta.

Att glasera dem innan de åkte in i ugnen var nytt för mig. Likaså att servera dem med rostade hasselnötter och dressing gjord på dijon (som jag faktiskt fått användning för lite).

Det här receptet är, precis som de andra jag gjort den här veckan, hämtat från Veggievore. Jag tycker för övrigt att det skulle passa utmärkt till en god köttbit från grillen! Man kan förmodligen tillaga palsternackorna i folie på grillen om man skulle vara lagd åt det hållet.

Såhär gjorde jag:

Citronglaserad palsternacka

Du behöver:

500 g palsternacka

saft och skal av 1 citron

0.5 dl olivolja till glaseringen

2 msk honung

1 dl hasselnötter

1 äggula

1 msk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja till dressingen

2 msk persilja

salt & peppar

**********

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skär palsternackorna i långa klyftor.

Blanda citronsaft och skal, olja, honung, salt och peppar i en liten skål.

Lägg palsternackorna i en ugnsform och massera in oljeblandningen. Tillaga 20 min i ugn.

Blanda äggula med senap till dressingen. Skala och krossa eller riv vitlöken. Rör i senapsblandningen.

Salta och peppra och rör ner olivoljan lite i taget. Hacka persiljan och rör ner den.

Rosta nötterna i en torr panna och medelstark värme. Hacka dem grovt och strö över palsternackorna.

citronglaserad palsternacka citronglaserad palsternacka

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Vilka vackra och oerhört aptitretande bilder! Nytt och annorlunda sätt att äta palsternackan som gör mig nyfiken. Ett recept som jag kommer testa snart. Tack för tipset!

    Emma

    Emma Carlsson 2014-06-27 08:13:19 http://www.emmacarlsson.se
    Svara
  • Låter verkligen jättegott! Måste prova!

    anneliten 2014-06-26 19:18:35 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara
  • Låter verkligen jättegott! Måste prova!

    anneliten 2014-06-26 19:18:35 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara
  • Sara, jag tycker nog att det enklaste och bästa vore om du tog den där kokboken under armen och svängde dig hit till Finland för lite sommarliv, havskajakande, bastu och matlagande. Så kan jag också få njuta av allt det där goda.
    Glaserade palsternackor it is.

    på studs 2014-06-26 18:58:50 http://annamarkelin.wordpress.com
    Svara
  • Sara, jag tycker nog att det enklaste och bästa vore om du tog den där kokboken under armen och svängde dig hit till Finland för lite sommarliv, havskajakande, bastu och matlagande. Så kan jag också få njuta av allt det där goda.
    Glaserade palsternackor it is.

    på studs 2014-06-26 18:58:50 http://annamarkelin.wordpress.com
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Flora Wiström
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sanne Alexandra
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Dasha Girine
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Träningsglädje
Home
Amelia Widell
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Johan Hurtig
Man
Kevin Triguero
Mode
Linn Eklund
Home
Sanna Fischer
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson