Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Motion vs. träning

Jag läste en artikel på SvD som poängterar skillnaden mellan motion och träning och att skillnaden skulle ligga på typ 70% av maxpuls och jag undrar om det verkligen spelar så himla stor roll för folkhälsans skull. Jag misstänker att det är enklare att få fysisk inaktiva att börja röra på sig överhuvudtaget och börja motionera.

För min del är träning det som görs i träningskläder. Motion är det jag gör i vanliga kläder. Skribenten klagade på de som går på stan i träningstights men jag tror faktiskt inte att dessa människor ser just det som träning utan som ett yttrande av 2014 års mode.

Nu blir det måndagsjobb och sedan ska jag hitta en bra led på berget att springa ikväll. Tills dess blir det vanliga kläder.

michael kors jacka

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • ”You say potato, I say potato..” tänkte jag om hans inlägg. Lite trist ton i det. Läser hellre din glada blogg! 🙂

  Books ABC 2014-06-03 21:26:43 http://booksabc.com
  Svara
 • […] Jag hikade upp för backar som är blåa och röda och jäklarns vad brant det är alltså. I tanken hade jag väldigt lustigt åt att jag låg en bra bit över 70% i puls men att jag ändå inte kom framåt särskilt snabbt – apropå detta inlägg. […]

  Svara
 • Det spelar väl i grund och botten ingen som helst roll vilket namn man sätter på det faktum ATT man rör sig?
  Och ”Klaga” på människor i träningstights på stan? Orkar man det…?

  Oh, väntar spänt på bergsled-bilder! 🙂
  Kram M

  Rund är också en form! 2014-06-02 19:12:44 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Skrev en lång kommentar om träningsmode, livspussel, tidsbesparing, kvalitet osv (apropå klagomål om träningstights på stan) men det blev så invecklat så att jag tappade bort mig själv där på vägen… Haha. Hur som helst tycker jag att allt som minskar tröskeln för alla att ta sig ut och röra på sig är bra – oavsett om det kallas motion eller träning. Måste man sätta etikett?

  Sara Borg 2014-06-02 13:38:43 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Jag håller med dig på din definition av träning helt! Träning kräver lite svett och värme, motion är rörelse.
  Sen ska den där tröskeln till motion och träning hållas låg för ja, folkhälsans skull. För en fysiskt inaktiv kan den där tröskeln kännas helt omöjlig att ta sig förbi ju, vilket ”vi som tränar” ofta inte riktigt kan förstå. Eller ja, vi klokingar kan kanske förstå, men långt ifrån alla. Tänker jag i alla fall 😉

  Erika 2014-06-02 10:53:49 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg