Bagare kommer att bli ett bristyrke de kommande tio åren men trots att jag gillar att baka ska jag nog inte byta bransch. Fast – bagare var ett av mina drömyrken som liten, tillsammans med brandman.

Under natten har jag låtit en plåt stå i ugnen på typ 50-75 grader. Ja, man ser ju inte så noga gradantalet när man har ett vred. Jag har bakat fröknäcke och aktar mig noga för att säga att det är raw för det är det ju inte om det tillagats i mer än 47 grader.

Jag bakar sällan fröknäcke efter recept, istället lägger jag allt jag har i en bunke och tillsätter lagom mycket vatten så att det får svälla ett tag innan jag brer ut på plåt och ställer in i ugn för att torka. ”Allt jag har” blev den här gången linfrö, pumpakärnor, sesamfrön, chiafrön, solroskärnor, lantbuljong och vetegräs för lite extra umpfh.

Och imorse blev det jordgubbsfrukost med fröknäcke med jordnötssmör. På jordgubbarna hade jag hasselnötter, gojibär och torkade havtorn. Superfood halleluja!

frukost fröknäcke jordgubbar

0