En resa genom Åre kommun vittnar just nu om spår av både sommar och vinter. Mot Östersund och Rödön är vårbruket i full gång och det finns inga spår av snön förutom på de mäktiga fjälltopparna långt borta. I Storulvån råder full vårvinter och entusiaster som antingen går på tur – eller med stighudar och tagit sikte på en fjälltopp och riktigt bra vårskidåkning på vägen ner.

Även Åreskutan bjöd på bra skidåkning idag, årets sista skiddag, med kallsnö under skidorna – och nysnö i Tusenmetern. Vi tog kabinbanan upp strax före klockan 10 och siktade många som åkte fresh tracks. Det blåste en del på berget men jag tror att vädret blev bättre framåt dagen. Då hade jag och Annika hunnit ta oss till Storulvåns fjällstation och promenerade i skoterspår bland porlande fjällbäckar. Det var en otroligt vacker dag som vi avslutade med lunch: köttbullar och fjällvåffla.

Kabinbanan i Åre är nu stängd för vintersäsongen men öppnar för sommaren den 6:e juni.

åre kabinbanan

åre kabinbanan

åre kabinbanan

åre kabinbanan

IMG_9611 åre storulvån

stf storulvån

stf storulvån

stf storulvån

0