Alltså hallå. Stoppa pressarna! Ring alla alarm! Tuta! Jag vill säga två saker:

1. Det här med att göra egen majonnäs. Så. Jävla. Enkelt!

2. Det här med att göra egen majonnäs. Vad är det för magiskt som händer när ägg och olja typ knivas samman – HUR kan det bli så fluffigt? Jag fattar det då rakt inte men fascinerades över vad som hände på typ 45 sekunder.

Jag gjorde denna paleorätt igår – coleslaw med paleo majonnäs. Jag tänkte mig en kycklingfilé till också men jag orkade inte greja med den så det blev, eh, coleslaw till middag. Oh well. Men jädrans gott var det i alla fall!

Jag följde inte riktigt majoreceptet till punkt och pricka för jag hade ingen dijonsenap hemma utan körde vanlig från Slotts istället, och så saltade och och kryddade sedan med chilipeppar (tänkte att chilimajonnäs är gott). Det blev bra det med. Riktigt bra. Men det finns nog ett skäl till varför man ska ha dijon så jag får väl köpa hem lite sådan. Bara det inte blir en sådan där grej som står i kylen och aldrig mera används…

0