Träningsglädje
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr lägenhet i Järvsö
  • POD
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
9K Followers
Followers
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr lägenhet i Järvsö
  • POD
  • KATEGORIER
    • Livet i Åre
    • Livet i Hälsingland
    • Livet utomhus
    • Cykling
    • Löpning
    • Skidåkning
    • Fysträning
    • Yoga
    • Utmaningar
    • Träningstankar
    • Podcast
    • Mat & recept
    • Resor
    • Allmänt
9K
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Göra egen majonnäs

  • 1 maj, 2014
  • 4 comments
Total
0
Shares
0
0
0

Alltså hallå. Stoppa pressarna! Ring alla alarm! Tuta! Jag vill säga två saker:

1. Det här med att göra egen majonnäs. Så. Jävla. Enkelt!

2. Det här med att göra egen majonnäs. Vad är det för magiskt som händer när ägg och olja typ knivas samman – HUR kan det bli så fluffigt? Jag fattar det då rakt inte men fascinerades över vad som hände på typ 45 sekunder.

Jag gjorde denna paleorätt igår – coleslaw med paleo majonnäs. Jag tänkte mig en kycklingfilé till också men jag orkade inte greja med den så det blev, eh, coleslaw till middag. Oh well. Men jädrans gott var det i alla fall!

Jag följde inte riktigt majoreceptet till punkt och pricka för jag hade ingen dijonsenap hemma utan körde vanlig från Slotts istället, och så saltade och och kryddade sedan med chilipeppar (tänkte att chilimajonnäs är gott). Det blev bra det med. Riktigt bra. Men det finns nog ett skäl till varför man ska ha dijon så jag får väl köpa hem lite sådan. Bara det inte blir en sådan där grej som står i kylen och aldrig mera används…

0
Total
0
Shares
Like 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • majonnäs
  • paleo
  • recept
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Previous Article
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Peacemuffins

  • 30 april, 2014
Läs mer
Next Article
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Hallonbakelse

  • 1 maj, 2014
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Water melon pizza

  • 15 juli, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Jordgubbssalsa

  • 29 juni, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Chiapudding

  • 29 maj, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Glutenfri hamburgare

  • 6 maj, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Steak fajitas

  • 22 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Chocolate hazelnut tarte – paleo

  • 20 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Raw glass

  • 10 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Paleo pulled beef

  • 10 mars, 2015
4 comments
  1. Pingback: Recept på vegetarisk middag: citronglaserad palsternacka
  2. Nellie skriver:
    2 maj, 2014 kl. 20:52

    Jag kan bara hålla med, dijon kan man ha till typ allt! Ger sälta och lite sting till vilken dressing eller potatissallad som helst. Och egen majonäs, med mixerstav, det är grejer det! Fattar dock inte heller hur det går till. Kram

    Svara
  3. Maria E skriver:
    1 maj, 2014 kl. 16:07

    Jag vill lägga till en tredje: det blir så jävla mycket godare!!! 🙂

    Svara
  4. Emilia skriver:
    1 maj, 2014 kl. 12:23

    Jag hurrar för dijonsenap – och det kan man använda till allt möjligt – i dressingar, tillsammans med yoghurt om man vill göra en lätt sås till laxen…. Jag köper dijon rätt ofta.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • Hyr lägenhet i Järvsö
  • POD
  • KATEGORIER
Träningsglädje - en blogg om sport, äventyr och allting outdoor

Input your search keywords and press Enter.

Cookies

Den här sidan använder cookies Läs mer.