Jag jobbar med turism här i Åre och är tacksam för att jag faktiskt har goda skäl att leta upp äventyr runt knuten oavsett dag i veckan. Den här måndagen bjöd på en stilla Åresjö imorse och klarblå himmel på eftermiddagen. När jag gick hem från jobbet hann jag inte mer än byta om och dubbelkolla en stig på fjällkartan innan jag drog igång en pod och stack iväg.

Den första biten var lättlöpt; platt asfalt. Sedan började stigningen och det var jobbigt att ens bara gå uppför. Efter 50 minuter uppför fjället var det lite för mycket snö för mina Adidas Adios och jag tackade för äventyret som bjöd mig på ny terräng, och så vände jag nedför istället.

Såhär några timmar senare skiner solen fortfarande på Renfjället och det blir knappt mörkt förrän någon timma innan midnatt. Nu är den bästa tiden! Vänta lite… känns som jag sagt det förut?

åre saraJacka // Craft. Solglasögon // Bliz.

0