Hallen är ett litet paradis som ligger längs väg 321 precis intill Storsjön. Man kan svänga upp mot Bydalsfjällen och just nu när det är mycket vatten är det som att åka en slingrande väg i typ Kanada. Det är något med berget som ligger så nära inpå, och träden som växer ståtliga på de höga sluttningarna. Det är en helt annan upplevelse än de andra fjällen jag varit i här i Åre. Inte bättre, inte sämre – men annorlunda.

Idag låg Storsjön nästan spegelblank och Jämtland visade sig från sin bästa sida. Jag fick se en riktig pärla till badställe och när det blivit mera sommar är det inte omöjligt att det blir ett dopp just där när jag har vägarna förbi nästa gång.

mattmar utsiktstorn vaetabacken

Den här bilden är inte från Hallen; det är en del av Mattmar du ser uppifrån ett utsiktstorn på 22 meter.

hallen storsjön

hallen storsjön

åre hallen ko

Jag älskar kor (och isbjörnar). Kolla ögonfransarna! Kor är så nyfikna och jag vill att alla kor i hela världen ska ha det bra.

0