Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fröknäcke

Bagare kommer att bli ett bristyrke de kommande tio åren men trots att jag gillar att baka ska jag nog inte byta bransch. Fast – bagare var ett av mina drömyrken som liten, tillsammans med brandman.

Under natten har jag låtit en plåt stå i ugnen på typ 50-75 grader. Ja, man ser ju inte så noga gradantalet när man har ett vred. Jag har bakat fröknäcke och aktar mig noga för att säga att det är raw för det är det ju inte om det tillagats i mer än 47 grader.

Jag bakar sällan fröknäcke efter recept, istället lägger jag allt jag har i en bunke och tillsätter lagom mycket vatten så att det får svälla ett tag innan jag brer ut på plåt och ställer in i ugn för att torka. ”Allt jag har” blev den här gången linfrö, pumpakärnor, sesamfrön, chiafrön, solroskärnor, lantbuljong och vetegräs för lite extra umpfh.

Och imorse blev det jordgubbsfrukost med fröknäcke med jordnötssmör. På jordgubbarna hade jag hasselnötter, gojibär och torkade havtorn. Superfood halleluja!

frukost fröknäcke jordgubbar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Åh vad roligt att höra om dina drömyrken som liten 🙂 Vore kul att få utvecklat!

    Jag ville bli veterinär eller bibliotekarie (jag var bokmal) eller sångerska. Nu vill jag bli lite av varje, men inget av det egentligen. Utom möjligen sångerska. Tar Idol in 36-åringar? 🙂

    Pigg&Duktig 2014-05-27 21:40:54 http://www.piggochduktig.wordpress.com
    Svara
  • Torkade havtorn, vilken grej! Undras om man kan torka dessa raringar själv…

    Åsa 2014-05-27 20:55:16 http://www.energikompaniet.ax/blogg
    Svara
  • Torkade havtorn, vilken grej! Undras om man kan torka dessa raringar själv…

    Åsa 2014-05-27 20:55:16 http://www.energikompaniet.ax/blogg
    Svara
  • Anna: när man väl börjar är det inte så svårt

    Marja: du är på god väg tror jag!! 🙂

    admin 2014-05-27 11:52:47
    Svara
  • Anna: när man väl börjar är det inte så svårt

    Marja: du är på god väg tror jag!! 🙂

    admin 2014-05-27 11:52:47
    Svara
  • jag kanske skulle ta och sadla om 😉 Åh, fröknäcke är riktigt gudomligt!

    Marja - Baka Sockerfritt 2014-05-27 11:22:50 http://bakasockerfritt.se/
    Svara
  • jag kanske skulle ta och sadla om 😉 Åh, fröknäcke är riktigt gudomligt!

    Marja - Baka Sockerfritt 2014-05-27 11:22:50 http://bakasockerfritt.se/
    Svara
  • Ser smarrigt ut det där! Älskar fröknäcke men är sämst på att få tummen ur och baka….

    Anna (orka mera) 2014-05-27 09:35:46 http://piggelina.se
    Svara
  • Ser smarrigt ut det där! Älskar fröknäcke men är sämst på att få tummen ur och baka….

    Anna (orka mera) 2014-05-27 09:35:46 http://piggelina.se
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk