Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Deo utan aluminium

Jag köpte den här deodoranten när jag var i USA och jag tycker att den funkar bra – aluminiumfri som den är. Jag är ingen expert på innehållsförteckningar utan tycker ärligt talat att det är ganska svårt. Det är som att grejerna jag ska akta mig för trillar ur minnet. Inte enkla saker som parabener och så, men annat. Man kan ju tycka att det inte är så svårt, men det blir det till slut när man adderar allt det som man ska undvika i mat och allt annat. Inte så jävla enkelt alltså.

Just därför så litar jag rätt mycket på vad jag läser hos människor som jag vet är insatta. Som Hannah. Tänk vilket förtroendekapital hon har alltså! Det finns ju liknande profiler inom matbranschen och så också, men där känner jag mig mer hemma och kan göra egna val. Allra enklast är det oftast att köpa från ett ställe där man ser hela kedjan. Som ägg från en gård i närheten eller så.

Sedan tycker jag man ska ha klart för sig att det inte finns något som är helt perfekt. Allt vi gör har miljöpåverkan. Man kan ju tycka att cykla är bättre än att köra bil, för det är det ju, men cykeln ska ju också tillverkas. Och den rullar också på asfalt. Och jadi jada. Banalt kan tyckas, men sådär kan man resonera med allt.

Jag kommer ihåg när jag läste den där boken, matens pris, eller vad den nu hette. Jag kunde inte läsa klart den – ingenting var bra och jag blev allmänt deprimerad. Men jag kom lite till insikt efter det. Vi behöver inte göra allt så himla perfekt hela tiden – fokusera istället på att göra så gott du kan. Det gäller allt; hur vi lever, vad vi konsumerar. Good enough är rent allmänt ett bra riktmärke.

deodorant utan aluminiumDeo utan aluminium från Lavanilia laboratories

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Men åh! NU, typ en månad senare ser jag lite länkkärlek! Stort tack, Sara! Keep running och fortsätt sprida dina sunda tankar och härliga inspiration! Kram

  Hannah 2014-06-01 00:27:04 http://www.naturligtsnygg.se
  Svara
 • Men åh! NU, typ en månad senare ser jag lite länkkärlek! Stort tack, Sara! Keep running och fortsätt sprida dina sunda tankar och härliga inspiration! Kram

  Hannah 2014-06-01 00:27:04 http://www.naturligtsnygg.se
  Svara
 • Jag har också läst matens pris och fick göra uppehåll emellanåt för verkligheten är så ofantligt brutal ibland.
  Den är ändå väldigt bra och fick iallafall mig att öppna ögonen.
  Dock får man ju, som du nämner, inte snurra in sig fullständigt. Så länge man gör sitt bästa så gör man ändå så gott man kan. Det är väl ändå det som räknas. Vi måste ju ändå få leva.

  Madelaine 2014-05-09 14:56:51 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Jag har också läst matens pris och fick göra uppehåll emellanåt för verkligheten är så ofantligt brutal ibland.
  Den är ändå väldigt bra och fick iallafall mig att öppna ögonen.
  Dock får man ju, som du nämner, inte snurra in sig fullständigt. Så länge man gör sitt bästa så gör man ändå så gott man kan. Det är väl ändå det som räknas. Vi måste ju ändå få leva.

  Madelaine 2014-05-09 14:56:51 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Kul med en bra aluminium som funkar! Jag svettas inte särskilt mycket men i Sverige har jag ändå inte lyckats hitta ngn utan aluminium som är bra. Provat några från Apoteket, alla lika dåliga!

  Erika 2014-05-09 08:59:43 http://sandsnovatten.wordpress.com/
  Svara
 • Kul med en bra aluminium som funkar! Jag svettas inte särskilt mycket men i Sverige har jag ändå inte lyckats hitta ngn utan aluminium som är bra. Provat några från Apoteket, alla lika dåliga!

  Erika 2014-05-09 08:59:43 http://sandsnovatten.wordpress.com/
  Svara
 • Oh, bra tips! Bade blogg och deo!

  Linnéa i Colorado 2014-05-08 22:11:40 http://linneaiusa.com
  Svara
 • Oh, bra tips! Bade blogg och deo!

  Linnéa i Colorado 2014-05-08 22:11:40 http://linneaiusa.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger