Jag är i Åre igen och vädret är inte det roligast men det bådar gott till helgen – då jag dessutom får finbesök!

När jag landade på Östersunds flygplats igår natt blev jag ett par pjäxor tillfälligt rikare. Det var en kille i Åre som glömt dem på bagagebandet och som skickade ett nödrop på en Facebookgrupp. Och jag hade ju ändå vägarna förbi, så det var klar att jag packade in dem i bilen och körde dem till en okänd kille i Åre, jag skulle ju ändå dit. Do good liksom! Karma kommer tillbaka.

Det finns mängder med liknande grupper på Facebook och jag minns med medmänsklig värme ett radioprogram i Sveriges radio som gick precis dagarna före jul (det kan ha varit ett tema på Karlavagnen) där man fick ringa in och efterlysa, eller erbjuda, skjuts av såväl personer som julklappar mellan olika ställen inför jul. Det var så härligt att lyssna på!

Och det kan kännas lite tråkigt att det rapporteras om så mycket kallt och hårt där ute – medan det samtidigt finns så mycket varmt och gott. Så många insamlingar, så mycket hjälp. Ta bara det här exemplet om #äldrekontakt som Katten beskriver, om en mötesplats mellan yngre och äldre. Det ser jag fram emot att höra mer om – det är hon som är mitt finbesök till helgen!

sara träningsglädje

0