Igår, innan jag åkte upp till Åre, gick jag och min sambo till American Table. Jag googlade lite förstrött passande restauranger under eftermiddagen när jag förstått att vårt tänkta ställe, Griffins Steakhouse, hade söndagsstängt. Trots att Stockholm har hur många restauranger som helst kom jag inte på något bra.

Jag ville testa Flippin’ Burger men min andra hälft tyckte det var tråkigt. Han ville till Rörstrandsgatan men det ville inte jag. Jag ville ha amerikanskt och siktade in mig på en god burgare. Och det var det som drog mig till American Table, som är Marcus Samuelssons ställe på Clarion Sign i Stockholm. Jag tycker vanligtvis att restauranger på hotell inte är särskilt upphetsande – don’t ask me why men det är en grej jag fått för mig. Men – jag gillade verkligen American Table! Inte som en finrestaurang när man ska fira, men väl som ett härligt ställe en vardags- eller söndagskväll.

Av hamburgaren blev det dock inget. Efter att ha delat starters delade jag och sambon en Sunday roast – supergott även om jag tycker att kött och potatis inte är så himla spännande. Men, jag blev klart positivt överraskad. Jag kan tänka mig en brunch här också!

american table clarion sign

american table clarion sign

0