Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Boston marathon

Vädret verkar aldrig slå fel på Boston marathon. För fem år sedan vet jag i och för sig inte hur vädret var för vi var strandsatta i Sverige på grund av askmoln. Andra året minns jag inte men tredje året var det en gigantisk heatwave som drabbade marathonlöparna efter dagar av kyla och i år var det perfekt löparväder både igår och i förrgår men så idag blev det varmt. Inte Stockholm marathonhett men definitivt t-shirtväder för åskådarna.

Grabben springer inte bra i värme trots att han tror det men han sprang ändå in på Bostonpers och sin tredje bästa tid genom marathonkarriären. Det blev en bit under 3 timmar men det där får ni läsa mer om på hans blogg när han har orkat uppdatera.

Utifrån ett åskådarperspektiv var det otroligt mycket mer folk än vanligt och ett gigantiskt säkerhetspådrag. Jag började min morgon samtidigt som Kenth men när han stack iväg för att åka skolbuss ut till Hopkinton satte jag igång en podcast på en konditionsmaskin på gymmet och körde 50 minuter relativt lågintensiv träning och sedan lite bålstyrka på det.

En timme efter startskottet gått var jag nere vid målrakan och för att ens komma in på området var det genomsökning av alla väskor vilket gick både fort och smärtfritt tack vare en otroligt effektiv organisation med väldigt mycket volontärer och poliser. Framförallt antalet poliser var gigantiskt och det kändes som om hela amerikanska poliskåren var på plats. Inklusive många polishundar med sin badge hängandes på halsbandet som också jobbade.

När jag sett Kenth gå i mål lämnade jag målrakan och det visade sig att området allra närmast var avspärrat och man släppte inte in fler människor. Man hade gjort barrikader av poliscyklarna och släppte bara ut folk – inte in. Och på Newbury street, som går parallellt med Boylston street där alla springer, var det festivalmycket folk och god stämning trots att man kanske inte fick se sina löpare som planerat.

Dagen till ära vann en amerikanare herrklassen – för första gången på 31 år. Väl tajmat en patriotisk dag som denna.

Boston Marathon 2014

Boston Marathon snabba fötter

Boston Marathon 2014

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Home
  34 kvadrat
  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Träningsglädje
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Chrystelle Eriksberger
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind
  Lifestyle
  Sanne Alexandra
  Man
  Marcus Schuterman
  Man
  Viktor Frisk