Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Här vill jag bo!

När Katten var här i helgen så pratade vi om att problemet är att det inte finns idéer och sådant som vi vill göra, utan kanske snarare lite för många. Och så lite tid. Jag har kommit på att jag älskar att bo på olika ställen. Att resa räcker inte – jag vill se och vara och uppleva på ett ställe under lång tid. Det kan faktiskt vara ett praktiskt problem med att få in det här i livet även om man skulle vara driftig nog att försöka sig på det.

Hur som helst, ställen jag vill bo på i typ 1-1.5 år (så att man hinner uppleva hela året liksom):

> Österlen

> New York

> Halmstad (igen)

> Australien (lägst prio på denna)

Jag är riktigt nöjd med att bo i Åre just nu. Och jag är otroligt glad över att ha bott i Dublin i dryga 3 år, i Whistler under 2 vintersäsonger och i Toronto i 8 månader.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Lyssnade på senaste podden precis. Intressant. Kände mig lite träffad där eftersom jag ställt frågan till dig hur länge du tänkt bo i Åre, men även nämnt att jag tycker att du och din sambo/särbo är döhäftiga eftersom ni har så härlig inställning till livet.
  Önskar dig en ”good flight” och glad påsk.:)

  Madelaine 2014-04-17 20:48:35 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • Och Nya Zeeland!

  Pigg&Duktig 2014-04-17 08:53:14 http://www.piggochduktig.wordpress.com
  Svara
 • Jag kan nog skriva under på din lista – fast jag byter Halmstad mot Svalbard. Eller någonstans i Sydamerika.
  Gällande klimatfrågan så har jag också tänkt på det där. Kanske skulle man testa att ta båten över Atlanten – det kan ju vara ett äventyr i sig bara det! Om det är en mindre ansträngning för miljön.
  Jag åker nästan aldrig bil heller så där bidrar jag i alla fall positivt. Och jag har inga barn heller, så än så länge har jag nog mindre påverkan på sikt än en två- eller trebarnsfamilj som aldrig flyger, sett till framtida resurser som krävs för att alla ska kunna leva på jorden.
  Det är ett intressant ämne att fördjupa sig mer i!

  Pigg&Duktig 2014-04-17 08:52:20 http://www.piggochduktig.wordpress.com
  Svara
 • Elin: var så himla länge sen så jag minns knappt… men finns några mysiga stadsdelar om jag bara minns vad de hette…. typiskt!

  admin 2014-04-16 22:30:31
  Svara
 • Åh, Toronto. Ska dit om en vecka och stanna i tre dagar. Har du några snabba måsten?

  Elin 2014-04-16 22:12:42
  Svara
 • Tack för svaret! 🙂 Ja det är nog skrämmande många som inte ens bryr sig..

  Fanny 2014-04-16 20:42:44
  Svara
 • Fanny: ps. jag skulle nog bli mer provocerad av de som inte tänkte något alls…

  admin 2014-04-16 19:17:39
  Svara
 • Fanny: tror jag kompenserar med allt annat som jag inte gör och avstår från. ingen kan göra allt, men alla kan göra något. jag konsumerar väldigt lite. men jag är extremt medveten om att allt jag gör har en påverkan på miljön. jag har en bil – ja, men aldrig har jag kört så lite som jag gör när jag bor utanför stan, fast jag trodde att det skulle vara tvärtom.

  admin 2014-04-16 19:07:50
  Svara
 • Hur tänker du kring allt resande och så ur miljöperspektiv? En flygresa motsvarar ju nästan en hel årsförbrukning av koldioxidutsläpp om vi ska klara miljömålen. Menar inte att verka elak men det känns som ett väldigt i-landsproblem/beteende att leva så som du gör/vill. Jag kanske har missuppfattat helt och då ber jag om ursäkt men jag kan inte låta bli att bli lite provocerad. Om alla levde och reste så som vi privilegierade svenskar gör så skulle miljöförstöringen vara ännu värre ju. Vill gärna läsa om dina tankar kring det då ju gärna köper eko och så 🙂

  Fanny 2014-04-16 19:03:53
  Svara
 • Aktiva dagar: exakt. fast jag gillar att uppfylla mina drömmar – men i senaste podavsnittet förstår jag att inte alla tänker så.

  L: jag konsumerar extremt lite ”saker”, men lägger desto mer pengar på mitt resande liv, och en del på mat. och så jobbar jag extremt mycket: jag har nästan alltid haft en anställning + mitt eget företag. det hjälper.

  Emilia: det är bra att vara olika. 🙂

  Anneliten: jo, det blåste alltid!!

  admin 2014-04-16 18:38:28
  Svara
 • Dublin! Frös du inte? Jag har aldrig frusit så mycket som där. Trots att jag bara varit på kortare besök 🙂

  anneliten 2014-04-16 17:57:57 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Intressant .- jag är nog rätt tvärtom. I 16 år har jag åka till samma ställe och legat på stranden och tagit det lugnt. På min höjd är det ett annat rum jag bor i. Annars same same. För mig är det en trygghet att veta litegrann, och jag har inget emot att känna igen mig.

  Emilia 2014-04-16 15:43:24 http://www.enemilia.se
  Svara
 • Intressant .- jag är nog rätt tvärtom. I 16 år har jag åka till samma ställe och legat på stranden och tagit det lugnt. På min höjd är det ett annat rum jag bor i. Annars same same. För mig är det en trygghet att veta litegrann, och jag har inget emot att känna igen mig.

  Emilia 2014-04-16 15:43:24 http://www.enemilia.se
  Svara
 • Jeg har også kjempelyst å bo flere steder! Er blitt inspirert av deg 😀 Jeg har mulighet til det jobbmessig, men økonomisk vet jeg ikke hvordan jeg skal få det til. Kan jeg spørre hvordan du løser det?

  L 2014-04-16 14:32:33
  Svara
 • Jeg har også kjempelyst å bo flere steder! Er blitt inspirert av deg 😀 Jeg har mulighet til det jobbmessig, men økonomisk vet jeg ikke hvordan jeg skal få det til. Kan jeg spørre hvordan du løser det?

  L 2014-04-16 14:32:33
  Svara
 • Jeg har også kjempelyst å bo flere steder! Er blitt inspirert av deg 😀 Jeg har mulighet til det jobbmessig, men økonomisk vet jeg ikke hvordan jeg skal få det til. Kan jeg spørre hvordan du løser det?

  L 2014-04-16 14:32:33
  Svara
 • Intressanta planer! Även om man kanske inte förverkligar allt man vill är iallafall planer och drömmar drivkraft för att få mycket gjort och förverkligat

  AktivaDagar 2014-04-16 14:11:29 http://Aktivadagar.com
  Svara
 • Intressanta planer! Även om man kanske inte förverkligar allt man vill är iallafall planer och drömmar drivkraft för att få mycket gjort och förverkligat

  AktivaDagar 2014-04-16 14:11:29 http://Aktivadagar.com
  Svara
 • Intressanta planer! Även om man kanske inte förverkligar allt man vill är iallafall planer och drömmar drivkraft för att få mycket gjort och förverkligat

  AktivaDagar 2014-04-16 14:11:29 http://Aktivadagar.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg