Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Övningar med kettlebells

Det svåraste med att träna hemma är att få till tung styrketräning – om man inte har de rätta redskapen. Nu när jag har en 16 kilo tung kettlebell så kan jag inte skylla på att jag inte har rätt redskap. Jag har skrivit massor om hemmastyrketräning förut och gillar det extremt mycket. Nuförtiden finns många roliga redskap som gör att man kan träna i det oändliga. Medicinbollen har länge varit min favorit, och mitt Casall multibalance trainer, men jag är pepp på att träna mycket med min nya kettlebell nu också!

Ibland har jag massor med inspiration och vet exakt vad jag vill köra – och ibland ingen alls. Oftast brukar jag plocka russinen ur kakan och välja enstaka övningar när jag läser om andras pass. Jag tränar allra mest med mina redskap om somrarna, det är så himla praktiskt att bara gå ut och köra. Jag brukar – ärligt talat – ha lite dålig motivation att köra inomhus så jag tränar allra helst utomhus. Här i Åre har jag en gigantisk balkong att träna på – jag cyklade på den i solen för inte så många veckor sedan och det var så himla härligt.

Jag gör alltid en plan inför mina träningspass. Utan plan blir det bara halvdant. Ofta inspirationssurfar jag inför att jag skriver ner mitt pass i min träningsbok och här är några guldkorn jag brukar kolla igenom:

> Bästa proffset alla kategorier är kanske Betty på B-Room, hon delar med sig både av teknisk kunskap och förslag på övningar. Jag inspireras och anpassar efter min nivå!

> Lofsan brukar ha kreativa övningar och här är hennes inlägg med kettlebells. Jag tittar ofta på hennes videoklipp och inspireras.

> YouTube är en grym inspirationsbank (som man ibland ska ta med en nypa salt). Här finns mycket inspiration att hämta, kolla in den här kanalen till exempel!

casall kettlebell

>

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Glad att kunna inspirera Sara och grattis till din kettlebell 🙂

  Betty -the B-ROOM 2014-04-15 21:00:53 http://b-room.se/blogg
  Svara
 • Glad att kunna inspirera Sara och grattis till din kettlebell 🙂

  Betty -the B-ROOM 2014-04-15 21:00:53 http://b-room.se/blogg
  Svara
 • Tjejen på www.myomytv.com har också fullt av olika cirkelpass med kettlebell och hemmaträning. Och tydliga instruktioner kring övningarna.

  Jenny 2014-04-15 13:48:17 http://jemppari.blogspot.com
  Svara
 • Tjejen på www.myomytv.com har också fullt av olika cirkelpass med kettlebell och hemmaträning. Och tydliga instruktioner kring övningarna.

  Jenny 2014-04-15 13:48:17 http://jemppari.blogspot.com
  Svara
 • Tack för länktipsen! Jakob Richloow har skrivit några bra inlägg om kettlebellträning.
  Ett bra komplement till kettlebells är gummiband/powerband, då man kan använda dem för att öka motståndet i många kettlebell/hantelövningar. T.ex. om man vill göra enarms hantelrodd med kettlebell, men tycker den är för lätt. Då trär man bandet genom kettlebellhandtaget och sätter gummibandet under foten. Gör övningen tyngre framförallt i slutet av övningen.

  Mattias 2014-04-15 09:43:38 http://Www.functionalfitness.se
  Svara
 • Tack för länktipsen! Jakob Richloow har skrivit några bra inlägg om kettlebellträning.
  Ett bra komplement till kettlebells är gummiband/powerband, då man kan använda dem för att öka motståndet i många kettlebell/hantelövningar. T.ex. om man vill göra enarms hantelrodd med kettlebell, men tycker den är för lätt. Då trär man bandet genom kettlebellhandtaget och sätter gummibandet under foten. Gör övningen tyngre framförallt i slutet av övningen.

  Mattias 2014-04-15 09:43:38 http://Www.functionalfitness.se
  Svara
 • fitnessblender.com är absolut bäst när det kommer till hemmaträning, enligt mig 😀

  Lindah 2014-04-14 16:12:52 http://www.grodfamiljen.se
  Svara
 • fitnessblender.com är absolut bäst när det kommer till hemmaträning, enligt mig 😀

  Lindah 2014-04-14 16:12:52 http://www.grodfamiljen.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk