Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fel säsong!

Vet ni vad jag ofta tänker på? Eller ja, ibland i alla fall – så obsessed är jag inte. Jo, det här med pressträffar inför kommande kollektioner. Är jag den enda läsaren som faktiskt inte bryr mig jättemycket om AW14 (=kollektionen autumn/winter 2014) just nu? Jag är intresserad av träningskläder och så, men vill hellre ha inlägg, bilder och all info om vårens och sommarens kläder. Ge mig SS14 (=kollektionen spring/summer 2014) istället – det är ju den säsong som är aktuell nu och som jag känner megaförväntan inför!

Nånstans tycker jag att det har gått lite innehållsmässigt tokigt. I en tid då vägen mellan pressvisning och pressläggning var rätt så lång var såklart denna eon av tid mellan säsonger helt rätt just för att den behövdes. Men, i den här nya, fina världen vi lever tar det några sekunder innan nästa säsongs nyheter når läsaren och då tycker jag personligen att de visningar inför AW14 som pågår nu ligger helt fel för målgruppen digitala påverkare. Det är fel innehåll på fel tid. Som bloggläsare (ja, det är jag också såklart) och konsument är jag extremt nyfiken på kommande säsong (SS14) men allt det publicerades för ett halvår sedan och är således old news. Jakten på nästanästanästa går vidare.

I just detta fall är det extra härligt med trycka tidningar. I dem handlar det om nu och den här vårens och sommarens mode. En klar fördel för gammelmedia. AW14 känns så ofantligt långt borta att jag faktiskt inte vill läsa om det nu, däremot skulle jag gärna höra mer om SS14 just nu. Rätt säsong på rätt tid. På mitt sängbord ligger såväl Elle som Women’s Health i tryckt format och genom dem lever jag i nutiden. Även om jag allra helst skulle läsa dem i Readly nu när jag snart ska skaffa mig en iPad, och spara mina favoritartiklar, oavsett om de handlar om träning, mode eller mat, på ett smart sätt – så som jag hört att man kan göra.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • […] I våras knorrade jag lite över alla bloggare som envisades med att lägga upp bilder på företage…. Men häromdagen lade Anna upp lite bilder på höstens trender och det var precis i rättan tid för nu blev jag sugen på höstshopping! […]

  Hälsokick - Marita Karlsson // Lisens Gröna Värld 2014-08-03 22:44:24 http://www.traningsgladje.se/2014/08/det-ar-fortfarande-sommar/
  Svara
 • Håller helt med! Tack för trevlig blogg.

  Susanna 2014-04-12 18:45:30
  Svara
 • AW = After Work? SS = Short Summer? Förstår verkligen inte dom där förkortelserna… Du får gärna skriva ut orden så att mindre bevandrade inom modevärlden också förstår;-) Tack för bra blogg!

  Anna 2014-04-12 08:29:32
  Svara
 • Det tog ett tag innan jag klurade ut vad SS och AW betydde. Jag antar att det är för att jag aldrig varit på pressvisning. 🙂 Jag håller helt med om att gammelmedia är mer moderna i det avseendet. Kram

  Nellie 2014-04-11 23:52:45 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Åh, vad jag håller med. Kommer ju ha glömt allt när hösten väl kommer, vilket jag ju gjort med SS14…

  Alex 2014-04-11 20:01:44
  Svara
 • Jag håller med dig om att det känns märkligt att matas med höstkläderna nu istället för att få se vad jag faktiskt kan handla just nu.

  WH på sängbordet. Vad tycker du om den? Jag kommer ihåg att du uttryckte en viss oro när Fitness lifestyle skulle byta till WH

  Johanna 2014-04-11 14:59:34
  Svara
 • Håller HELT med dig. Är inte ett dugg intresserad av höstens kläder just nu. Knappt så jag är intresserad av sommarkläder då det knappt ens är vår här hos oss 🙂 Går fortfarande i vinterkappa och vinterskor.

  Sara 2014-04-11 13:21:08 http://www.saralene.blogg.se
  Svara
 • Håller HELT med dig. Är inte ett dugg intresserad av höstens kläder just nu. Knappt så jag är intresserad av sommarkläder då det knappt ens är vår här hos oss 🙂 Går fortfarande i vinterkappa och vinterskor.

  Sara 2014-04-11 13:21:08 http://www.saralene.blogg.se
  Svara
 • Fitnesscoachen: ja men precis!

  Anna: nej, det är inte dig jag pikar – utan faktiskt pr-byråerna och hela branschen. bloggare skriver ju om den information som ges NÄR den ges. inte alls bloggarens fel, däremot ligger pr-branschen efter i utvecklingen. så inget försvarstal behövs, ni är superduktiga. 🙂 hade dock varit mer kul om de inlägg du skrev i höstas på den pressvisningen publicerades nu! 🙂 🙂

  admin 2014-04-11 12:57:16
  Svara
 • Fitnesscoachen: ja men precis!

  Anna: nej, det är inte dig jag pikar – utan faktiskt pr-byråerna och hela branschen. bloggare skriver ju om den information som ges NÄR den ges. inte alls bloggarens fel, däremot ligger pr-branschen efter i utvecklingen. så inget försvarstal behövs, ni är superduktiga. 🙂 hade dock varit mer kul om de inlägg du skrev i höstas på den pressvisningen publicerades nu! 🙂 🙂

  admin 2014-04-11 12:57:16
  Svara
 • Haha – varför känner jag mig träffad? 😉

  Förstår hur du tänker, men för egen del tycker jag det är lite kul att bjuda läsarna på det som INTE finns ännu. Alltså allt det kan läsa just i tidningar & se i butikerna. Nu är vi ju flera bloggare som visar upp samma saker, men alla läser inte alla bloggar (så som vi 🙂 & ser det kanske bara en gång. Så är man modeintresserad får man se något nytt, även om det dröjer tills det går att köpa.

  MEN – jag tänker också på att detta inte intresserar alla andra lika mycket som mig själv & försöker därför blanda upp med inlägg om annat. Fick mig dock en bra tankeställare & kanske kan visa lite av varje – både vårens & höstens mode! Tack för tipset 🙂

  Kram

  Anna - Trend o träning 2014-04-11 12:46:38 http://trendotraning.se
  Svara
 • Haha – varför känner jag mig träffad? 😉

  Förstår hur du tänker, men för egen del tycker jag det är lite kul att bjuda läsarna på det som INTE finns ännu. Alltså allt det kan läsa just i tidningar & se i butikerna. Nu är vi ju flera bloggare som visar upp samma saker, men alla läser inte alla bloggar (så som vi 🙂 & ser det kanske bara en gång. Så är man modeintresserad får man se något nytt, även om det dröjer tills det går att köpa.

  MEN – jag tänker också på att detta inte intresserar alla andra lika mycket som mig själv & försöker därför blanda upp med inlägg om annat. Fick mig dock en bra tankeställare & kanske kan visa lite av varje – både vårens & höstens mode! Tack för tipset 🙂

  Kram

  Anna - Trend o träning 2014-04-11 12:46:38 http://trendotraning.se
  Svara
 • Jag håller med dig faktiskt, det blir lite tråkig läsning. Man vill ju tänka shorts och linne nu snart, inte underställ och mössa! 🙂

  fitnesscoachen 2014-04-11 12:25:40 http://fitnesscoachen.com
  Svara
 • Jag håller med dig faktiskt, det blir lite tråkig läsning. Man vill ju tänka shorts och linne nu snart, inte underställ och mössa! 🙂

  fitnesscoachen 2014-04-11 12:25:40 http://fitnesscoachen.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger