Fördelar med att bo i Åre? Förutom det uppenbara (skidåkningen)? Ja, men typ att det är det mest restaurangtäta stället i Sverige. Att här finns samlat en massa människor som är drivna och riktigt bra på det de gör (kolla bara in detta till exempel). Att här finns bra transportmedel om jag skulle vilja åka någon annanstans (SAS och Malmö Aviation trafikerar via luft, och tågstationen ligger 10 minuter hemifrån och det finns vettiga vägar att köra bil på). Att det finns gym – och crossfitbox. Att jag bor granne med ett berg och jag har dessutom 100 meter ner till Åresjön (vilket har gjort mig än mer nyfiken på stand up paddling fastän jag aldrig riktigt provat). Att jag skulle kunna gå på konsert varje dag under vinterhalvåret om jag hade velat. Och att jag både denna helg och nästa kan uppleva världscupen live. Just nu pågår den alpina världscupen med storslalom ikväll och slalom imorgon – men nästa helg är det nästan ännu roligare för då är det världscup i skicross här i Åre. Anna Holmlund, bronsmedaljör från OS, har blivit något av en personlig favorit hos mig!

anna holmlundBilder från Zimbio.com

0