Jag har sett solen sedan tidigare det här året men idag har jag tamejtusan fått mina första fräknar på näsan! Jag vaknade tidigt och såg att det var alldeles vitt ute, och somnade om. Sedan vaknade jag igen av att solen sken och då fick jag bråttom. Fram med en snabb frukost, på med kläder och in i bilen! När jag körde upp mot Åre Björnen var det redan en hel del folk i längdspåret, ett populärt tillhåll nu när det blåser så mycket här i bergen.

Istället för skidor hade jag med mig mina snöskor som jag snörade på mig. Jag tog sikte på ett skoterspår och började att gå med inget särskilt mål i sikte. Jag ville bara vara ute. Och ute var jag. I nästan 3 timmar! Skoterspåret blev till hundspannspår och när jag hade irrat bort mig alldeles så kom jag fram till Bergstugan vid Fröå Gruva. Jag stack in näsan men det var lite för stökigt och stojigt för min smak så jag vände hemåt istället. Vädret hade blivit lite sämre och solen tittade fram alltmer sällan – men när den väl gjorde det blev hela världen varm och till guld!

åre björnen

åre björnen

åre björnen

0