Pulled pork? Det är så 2013 även om jag äter det så ofta det finns på menyn numer. Den hetaste mattrenden 2014 då? Kanske bönor och linser; baljväxter helt enkelt. Trender brukar ju i allmänhet komma och gå med några års mellanrum så antingen är det baljväxternas tur just nu, eller så är billigt massproducerat kött så trashigt det kan bli att baljväxten (så långt ifrån den danska fläskfilén man kan komma) blivit het. Addera en hälsotrend på det och linsgrytorna kokar på spishällarna som aldrig förr. I alla fall på min.

Igår gjorde jag en smarrig gryta på morötter och röda linser. Serverad tillsammans med en grön sallad på ruccola, avokado och gurka blev det godare än det låter. En bra rätt att variera de lokalproducerade och förhoppningsvis ekologiska/KRAV-märkta kött- och kycklingrätterna. Fast, ikväll äter vi tacos (läs: pulled pork) va?

Här är receptet på min goda linsgryta:

Linsgryta med morötter (funkar fint för 2)

> Riv 4 morötter och fräs i någon matsked olja i en kastrull

> Skölj drygt 1 dl röda linser i durkslag och lägg i kastrullen tillsammans med 1 dl vatten och 1 dl kokosmjölk eller grädde (jag använde sojagrädde för det var det jag hade hemma)

> Låt koka på svag värme ett tag, kanske 10-15 minuter eller så

> Mot slutet, tillsätt 1 förpackning kikärtor (jag använde GoGreen) och krydda med salt, några varv med pepparkvarnen, lite chili och paprikapulver

mattrender 2014

0