Solen verkar vara något man förtjänar – om man går upp i tid. Så var det i Halmstad förra helgen och så har det varit i Åre nu i helgen. Imorse passade jag därför på och tog mig en 45 minuters morgonpromenad på isen under blå himmel och en strålande sol. När jag satt inne framför en sen frukostskål försvann den bortåt och har inte setts till sedan dess.

Och just nu sitter jag på ett tåg för att åka söderöver en snabbis men jag är tillbaks om några dagar. “Jag ska bara” ni vet. Det är lika bra att jag får några timmar till i Stockholmslägenheten för jag har glömt min pannlampa och lite andra saker…

Apropå frukost: jag köpte en billig cottage cheese (ICA basic) i fredags men den smakar skit. Jag försökte hjälpa smaken på traven genom att göra hallonsylt med mycket kanel (enkelt: bara tina upp hallon i kastrull och hälla på kanel och röra runt tills bären liksom smälter) och det blev bättre. Strösslade med torkade granatäpplekärnor på toppen.

frukost

frukost

 

0