Om man gör glass på kokosmjölk blir det per automatik både mjölkfri och äggfri glass. Och fri från onödiga tillsatser. Faktum är att bara 4 saker behövs till den här glassen som är lika god som den är enkel. Halleluja liksom!

Jag tycker överlag att glass man gör själv är godare än den man köper. Kan (eller orkar) man inte göra den själv så tycker jag att glass som är ”hemgjord” – fast av någon annan – är godast. Favoriten är Riccardos utanför Halmstad (hasselnötsmaken – ååååh!).

I julas gjorde jag och min familj glass mest varje dag, vi turades om att komma på smaker och hade som en tävling som varade över flera dagar. Glass med hallon och citron hör till mina favoriter så de smakerna fick högsta poäng av mig, men kanel blev också en otippad favorit. Choklad går alltid hem och det var just choklad som blev föremålet för gårdagens experiment!

Igår använde jag vanlig kokosmjölk som bas för min glass och skippade att ha i ägg. Jag använde kakao och kanel som smaksättning och sötade med honung. Och det var alles. Så himla enkelt! Gör såhär:

Recept på glass gjord på kokosmjölk:

> Häll en burk kylskåpskall kokosmjölk i en skål.

> Tillsätt 0.75 dl kakao (gärna raw) och 0.5 dl honung.

> Vispa med elvisp tills allt är ordentligt blandat.

> Lägg i glassmaskin och gör som du brukar (det funkar förmodligen också att lägga i en burk i frysen och röra om nu och då).

chocolate coconut ice cream

2