Jag har använt Crafts produkter länge. Superlänge faktiskt. Minns ni när jag la upp en recension för varje plagg jag testade? Det var väl en 6-7 år sedan (då jag inledde mitt samarbete med Craft)… Hur som helst, inför vår och sommaren 2014 har jag testat Craft ER (Elite run) tights för första gången någonsin. Det är ett par tunna tights med kompression (fast Craft kallar det body control) med meshpaneler i knävecken, bred linning med dragsko och som små ventilationshål i svanken. Ett par riktigt grymma tights som jag tokgillar, tillsammans med Craft PR (Performance run) tightsen som jag har i många längder och färgställningar sedan förut.

Vad som är bästa löpartightsen sett till passform och sådär är en smaksak som bygger väldigt mycket på personliga preferenser (rubriken till trots) och vad man ska träna. Vill man titta på de tekniska detaljerna så har Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten gjort ett test på löpartights med en massa statistik och sådant. Där är Craft bäst i test och vinner på andningsförmåga och töjning. Det är sådana här saker som jag upplever som skillnad mellan träningskläderkläder som ska prestera (som är gjorda med funktion som ledord) och kläder som är snygga (rent krasst: kedjornas träningskläder som är gjorda för att vara snygga – enligt min åsikt). Det är såklart inte alltid man behöver högpresterande träningskläder – ibland är det skoj med något roligt och snyggt, typ leopardmönstrat från Gina Tricot. Alltså: olika tights kan vara bäst vid olika tillfällen!

Nedan är en bild på min baksida i ett par Craft ER tights. Det finns en poäng med den här bilden. Mia Skäringer skrev en krönika i Aftonbladet som delades något enormt igår. Jag läser av principiella skäl inte kvällspress men gjorde ett undantag för krönikan. Och den var ju bra och sådär – MEN – jag tycker att det är alldeles för lite action efter sådana här krönikor. Vi är många som hyllar, men inte många som verkligen står bakom när det väl gäller. Talk the talk and walk the walk för sjutton. Ska vi bestämma oss eller, såhär på Internationella Kvinnodagen? Vi kan inte läsa och applådera och sedan gå tillbaka till våra vanliga liv där vi trycker ner oss själva och blir på dåligt humör för att vi äter en semla eller för att vi misslyckas med 5:2. När ska vi sluta ägna så mycket av vår tankekraft åt att värdera oss själva för hur vi ser ut. Ägna alla dina tankar åt att leva istället! Deal?!

På tisdag ska jag plåtas för en grej som kommer synas för jättemånga människor och det ska bli kul. Jag har inte ens deffat inför den uppgiften. Jag tänker faktiskt bara vara mig själv.

bästa löpartightsen craft

0