Jaha vad är det där på bilden nedan, kanske du undrar. Amerikanska blåbärspannkakor såklart. Vad trodde du?

Jag kan hålla med om att de inte blev sådär jättefina, så jag hällde på lite strössel istället. Kokosflakes (bättre än flagor, tack för tips!), torkade granatäpplekärnor och pumpakärnor. Men under ligger alltså några amerikanska pannkakor och väntar på att få ätas upp. Riktigt fluffiga blev de faktiskt också!

Det är ett nytt recept jag gett mig i kast med. Kungsörnen har släppt glutenfria mjölsorter (bovetemjöl, majsmjöl och mandelmjöl) och när de skickade mig några provpåsar fick jag också ett litet recepthäfte. Jag gjorde scones på majsmjöl igår men tyckte inte att de blev så bra till formen, jag tyckte mest att de liknade pannkakor faktiskt. Så till idag gjorde jag om receptet lite och fick mig några fluffiga amerikanska pannkakor till frukost. Glutenfria och äggfria pannkakor dessutom. Inte för att jag inte äter ägg utan mest för att jag inte avvek för mycket från originalreceptet på scones.

Recept på glutenfria fluffiga amerikanska pannkakor

> Vispa ihop 1 dl majsmjöl, 1 msk chiafrön (kan uteslutas), 0.5 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, en generös nypa vaniljpulver, ett uns salt, 2 dl mjölk

> Låt svälla i kyl i ca 15 minuter

> Rör runt smeten, häll i blåbär och stek små plättar

> Servera med valfria tillbehör. Jag strösslade över kokosflakes, pumpakärnor och torkade granatäpplekärnor och klickade på turkisk yoghurt smaksatt med kanel och vanilj.

glutenfria äggfria amerikanska pannkakor

glutenfria äggfria amerikanska pannkakor

0