Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Rocky mountain goats

När jag flyger långt brukar jag kolla på film. En och annan ny blockbuster, men allra helst filmer om djur. Helst häftiga och lite annorlunda djur. Isbjörnar. Och kanske det mest fascinerande djuret av dem alla: Rocky mountain goat – eller Oreamnos Americanus. Det är en typ av bergsget som finns i bland annat Colorado i USA. Den lever både bland snötäckta bergsväggar och lodräta klippor och är en helt fantastisk klättrare. Det är fullkomligt galet. På vintrarna liksom rullar den nedför branter och hoppar och klättrar bekymmerslöst rätt uppför. Hur coolt som helst. Jag har googlat efter någon bra film med Rocky mountain goats på snö men hittar inget som gör dem rättvisa, men här är ett (förvisso rätt lamt) utdrag från en film jag såg på min senaste långflygning.

Isbjörnarna då? Jo, jag har nog sett varje film om dem som finns. Det märks på materialet att utbudet är begränsat, för det mesta har jag sett trots att nya filmer kommer ut – med delvis gammalt material. Det är också ett helt fantastiskt fascinerande djur. En resa till Alaska vore en dröm och ännu en punkt på min bucket list sett till saker utanför Sverige.

winter wildlife

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Å jag har sett den filmen. Så fascinerande. Ändå satt jag och hoppade jag på frukoststolen, kom igen kom igen :). Jag är rätt blödig när det gäller djur (tillochmed min man går iväg ibland) och livet i naturen är rätt grym många gånger.

    Madelaine 2014-03-22 09:58:06 http://www.foodclean.wordpress.com
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Man
Philip Conradsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Home
Sanna Fischer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Flora Wiström
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Johan Hurtig
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje
Man
Marcus Schuterman
Man
Kevin Triguero
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Amelia Widell
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Emelie Wikström
Man
Viktor Frisk