Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Längdspåren på Åresjön

Idag har det varit en sådan där fantastisk vårvinterdag och det mest vettiga jag gjort var att åka längd i de rätt nydragna spåren på Åresjön som går upp på andra sidan av sjön och bortåt. Ja, följer man spåren helt så kommer man till slut fram till Duved efter 11 km, Edsåsdalen efter 35 km och Vallbo bortfanför Vålådalen efter 75 km och då har man åkt Årefjällsloppet baklänges.

Men, vi tar det från början. Solen sken redan när jag vaknade så jag åt frukost utomhus. Jag fick ta och skotta bort snön från balkonggolvet men sedan satt jag ute med solglasögon på näsan och hade det rätt bra även om jag var ambivalent: skulle jag åka längd eller alpint. Jag fick ett sms från en kompis som var i backen och jag kom fram till att eftersom det ska vara sol hela kommande vecka och jag jobbar så kommer jag ha många möjligheter att åka längdskidor men desto färre att åka alpint.

Sagt och gjort så drog jag på mig skidstället från Marmot, knäppte fast den gula POC-hjälmen (mamma, jag vet att det är din men jag har tagit över den nu!) och sånär klivit i pjäxorna. Då inser jag att jag inte alls har mitt skipass här. Det är i Stockholm eftersom jag tänkt att jag skulle vara duktig och lägga det på ett bra ställe och inte i en ficka där jag skulle glömma bort det. Note to self: skipass gör sig bäst i skidjacksfickan no matter what!

Det var bara att dra av sig alpinstället och hoppa i längdkläderna från Craft istället. Jag la på ett lager klister på skidorna eftersom det var +8 grader och strålande sol och när jag skulle böja mig ner så fastnade såklart några hårtestar i det där klistret. Alltså, hallå! Efter att ha testat både tvål och schampo fick jag ta vallaväck i håret… ja ni hör ju!

Ungefär där slutade mina missöden och jag fick en fantastiskt härligt 80-minuterstur på skidorna i fina spår. Jag träffade bara på tre andra skidåkare och blev omkörd av ett gäng skotrar – jag kan tänka mig att det var desto mer trängsel i Björnens skidspår. När jag stakade mig tillbaks mot Åre och såg såväl Tegefjälls skidområde och pisterna i Åre och skutan och fallskärmar mot den blå himlen så skrattade jag mig bokstavligen talat lycklig. Ett minne som läggs till banken och som värmer själen framöver. Vilken dag!

träningsglädje

träningsglädje

Frukost på balkongen i solsken. Bästa, bästa!

marmor skidställ träningsglädje

Jag tänkte först se ut såhär, men…

marmot poc träningsglädje

…det var bara att hänga upp kläderna när jag insåg att mitt skipass var någon annanstans.

craft längd träningsglädje

Så jag drog på mig längdstället istället…

längdspår åresjön

längdspår åresjönoch fick njuta av det här. Snö, solsken och fina längdspår. Lucky me!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag är ingen längdskidåkningsfantast (årets underdrift), men när det ser ut sådär så skulle till och med jag kunna tänka mig att staka lite grann 🙂

  Johanna 2014-03-23 13:52:35 http://curroergosum.ratata.fi/blogg
  Svara
 • Jag är ingen längdskidåkningsfantast (årets underdrift), men när det ser ut sådär så skulle till och med jag kunna tänka mig att staka lite grann 🙂

  Johanna 2014-03-23 13:52:35 http://curroergosum.ratata.fi/blogg
  Svara
 • Vilken härlig tur! Skönt att du äntligen kom iväg efter allt strul och fick njuta 🙂 om en vecka åker jag upp till idre, längtar som en tok när jag ser dina bilder 🙂

  Emma 2014-03-23 07:45:35 http://Ptbyemma.se
  Svara
 • Vilken härlig tur! Skönt att du äntligen kom iväg efter allt strul och fick njuta 🙂 om en vecka åker jag upp till idre, längtar som en tok när jag ser dina bilder 🙂

  Emma 2014-03-23 07:45:35 http://Ptbyemma.se
  Svara
 • Härlig omgivning, och härlig dag. Fast det där klistret lät inte så mysigt. Kanske balsam och kamm kan lösa det?

  Snorkkis 2014-03-23 06:00:02 http://www.snorkkis.se
  Svara
 • Härlig omgivning, och härlig dag. Fast det där klistret lät inte så mysigt. Kanske balsam och kamm kan lösa det?

  Snorkkis 2014-03-23 06:00:02 http://www.snorkkis.se
  Svara
 • Hade gärna importerat de där spåren hit. Här har det varit omtumlande väder, fram och tillbaka, upp och ner. Flygplan som försvinner. You know the story. Just nu skulle jag ge mycket för en stunds träning, men är snäll mot mig själv och inväntar tills hälsan återkommer. Skratta sig lycklig verkar vara ett bra koncept. Får googla på det 🙂

  Emilia 2014-03-22 19:40:02 http://www.enemilia.se
  Svara
 • Hade gärna importerat de där spåren hit. Här har det varit omtumlande väder, fram och tillbaka, upp och ner. Flygplan som försvinner. You know the story. Just nu skulle jag ge mycket för en stunds träning, men är snäll mot mig själv och inväntar tills hälsan återkommer. Skratta sig lycklig verkar vara ett bra koncept. Får googla på det 🙂

  Emilia 2014-03-22 19:40:02 http://www.enemilia.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Chrystelle Eriksberger