Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Chark och fisk i Undersåker

Till de bästa smultronställena finns inga skyltar. Så är det alltid, oavsett var man är. I eftermiddags åkte jag med vänner till Åres nyaste smultronställen: Åre Atlantfisk  och Fävikens charkbutik  butik i Undersåker. Hit finns inga skyltar som guidar. För att komma till fiskbutiken följer man en liten oansenlig skylt mot bössmakeriet och till Åre Chark svänger man av precis innan vägen mot Vålådalen och Ottsjö. Att du kommit rätt ser du på antalet bilar som är parkerade utanför. Och i takt med att fler upptäcker detta lär väl kön snart ringla utanför dörren…

Vad som säljs beror lite på – och allting är färskt och fiskat relativt nära. Den norska kusten är inte många mil bort. Idag fanns här havskräftor, blåmusslor, pilgrimsmusslor och härlig fisk. Det du köper får du med i en låda.

Jag höll i plånboken tills dess att vi gick in i Fävikens charkuteributik – och här är verkligen allting lokalproducerat. Vi fick provsmaka det vi ville och i ett rum intill (med fönster emellan) kunde vi se hur det stoppades korv som kommer att säljas lagom till nästa helg. Jag slog till på både det ena och det andra – och ser fram emot charkisar till fredagsmys ikväll! Ute singlar snön ner och det ligger ett behagligt lugnt över dalen.

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

åre undersåker fisk chark fäviken

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • […] > Åre atlantfisk. I typ ett garage mellan kokosbollsfabriken och charkuterifabriken ska man svänga av E14. Kön brukar ringla lång med folk som är sugna på färskfångad hälleflundra, krabba, tonfisk, musslor, ostron och massa andra saker. Här har jag bloggat om Åre atlantfisk. […]

    Bästa tipsen till Åre - mysigaste restaurangerna 2015-01-22 22:12:59 http://www.traningsgladje.se/2015/01/gastronomy-week/
    Svara
  • Roligt med nya Åre-tips, ska memoreras tills man förhoppningsvis snart kan besöka Åre igen…

    AktivaDagar 2014-03-14 20:43:23 http://aktivadagar.com
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger