Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Bästa löpartightsen

Jag har använt Crafts produkter länge. Superlänge faktiskt. Minns ni när jag la upp en recension för varje plagg jag testade? Det var väl en 6-7 år sedan (då jag inledde mitt samarbete med Craft)… Hur som helst, inför vår och sommaren 2014 har jag testat Craft ER (Elite run) tights för första gången någonsin. Det är ett par tunna tights med kompression (fast Craft kallar det body control) med meshpaneler i knävecken, bred linning med dragsko och som små ventilationshål i svanken. Ett par riktigt grymma tights som jag tokgillar, tillsammans med Craft PR (Performance run) tightsen som jag har i många längder och färgställningar sedan förut.

Vad som är bästa löpartightsen sett till passform och sådär är en smaksak som bygger väldigt mycket på personliga preferenser (rubriken till trots) och vad man ska träna. Vill man titta på de tekniska detaljerna så har Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten gjort ett test på löpartights med en massa statistik och sådant. Där är Craft bäst i test och vinner på andningsförmåga och töjning. Det är sådana här saker som jag upplever som skillnad mellan träningskläderkläder som ska prestera (som är gjorda med funktion som ledord) och kläder som är snygga (rent krasst: kedjornas träningskläder som är gjorda för att vara snygga – enligt min åsikt). Det är såklart inte alltid man behöver högpresterande träningskläder – ibland är det skoj med något roligt och snyggt, typ leopardmönstrat från Gina Tricot. Alltså: olika tights kan vara bäst vid olika tillfällen!

Nedan är en bild på min baksida i ett par Craft ER tights. Det finns en poäng med den här bilden. Mia Skäringer skrev en krönika i Aftonbladet som delades något enormt igår. Jag läser av principiella skäl inte kvällspress men gjorde ett undantag för krönikan. Och den var ju bra och sådär – MEN – jag tycker att det är alldeles för lite action efter sådana här krönikor. Vi är många som hyllar, men inte många som verkligen står bakom när det väl gäller. Talk the talk and walk the walk för sjutton. Ska vi bestämma oss eller, såhär på Internationella Kvinnodagen? Vi kan inte läsa och applådera och sedan gå tillbaka till våra vanliga liv där vi trycker ner oss själva och blir på dåligt humör för att vi äter en semla eller för att vi misslyckas med 5:2. När ska vi sluta ägna så mycket av vår tankekraft åt att värdera oss själva för hur vi ser ut. Ägna alla dina tankar åt att leva istället! Deal?!

På tisdag ska jag plåtas för en grej som kommer synas för jättemånga människor och det ska bli kul. Jag har inte ens deffat inför den uppgiften. Jag tänker faktiskt bara vara mig själv.

bästa löpartightsen craft

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Sv. Tack =) Dom fanns på Sportamore. Dom är på väg hem hit 🙂

  Mari 2014-03-09 19:38:28 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Word! Läste också Mia och kände att vi måste sluta snacka och börja göra. Tack för all inspiration jag får av dig!

  Fredag 2014-03-09 12:53:57 http://fredagsvardag.blogspot.com
  Svara
 • Jejj! Äntligen fungerar det ätt läsa hela blogginläggen via Feedly, och inte bara de första raderna som innan. Kul!!

  Henriettae 2014-03-09 12:27:25
  Svara
 • Deal! Jag har tidigare tillhört gänget som hållt med utan att agera. Nu försöker jag leva efter vad jag faktiskt tycker och kämpar mot smal-idealen.

  Och tajtesen låter grymma. Jag älskar mina Craft som har ett luftigare tyg i knävecket, ger plats åt rumpa/år, och tror det är cykeltajts men minst lika sköna vid löpning (de här: http://trendotraning.se/2013/05/09/gardagens-outfit-och-benovning/)

  Kram & njut av Jämtland!

  Anna - Trend o träning 2014-03-09 10:58:54 http://trendotraning.se
  Svara
 • Word…håller med till fullo…man kan inte bara snacka …. för mig har det tagit tid att älska min kropp och hylla den…jag njuter till fullo av mina löparrundor, cykelturer och allt annat som jag provar. Jag är inte någon som ‘bara snackar’ ‘.. jag gör’ ! Action … Jag äter och mår bra och uppfostrar mina barn på samma sätt..man kan äta allt, men inte jämt och rörelse är härligt..hemma kör vi en yoga pose när det är reklam..min lilla (6år) är en baddare på fisken och trädet 😉 …

  Skit i att banta…LEV !! och må bra…
  .. har precis läst boken ‘Livet efter dig’ … vilken käftsmäll jag fick…snacka om att jag njuter när jag rör mig <3

  TACK Sara för att du heeela tiden påminner mig om livets goda 🙂

  Marie 2014-03-08 21:11:31
  Svara
 • Mari (igen): kolla sportamore! kan finnas där. 🙂

  admin 2014-03-08 16:36:40
  Svara
 • Sarah: 🙂 kram tillbaks!

  Mari: ja just den här dela-och-sedan-glömma får vi inte fastna i!

  Madelein: håller med, inte helt enkelt att börja GÖRA

  Rund: ja du, krävs nog någon form av jädraranamma. att dela är däremot enkelt…

  Jeanna: word!

  admin 2014-03-08 16:36:09
  Svara
 • Sarah: 🙂 kram tillbaks!

  Mari: ja just den här dela-och-sedan-glömma får vi inte fastna i!

  Madelein: håller med, inte helt enkelt att börja GÖRA

  Rund: ja du, krävs nog någon form av jädraranamma. att dela är däremot enkelt…

  Jeanna: word!

  admin 2014-03-08 16:36:09
  Svara
 • Heja! Jag är helt med. Nu kör vi.

  Jeanna 2014-03-08 14:35:55 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Heja! Jag är helt med. Nu kör vi.

  Jeanna 2014-03-08 14:35:55 http://Minatraningstajts.wordpress.com
  Svara
 • Deal!!
  De som har bestämt sig för att följa gör nog redan det. Men däremot är frågan; hur får man ALLA att följa och strunta i ångesten och vara nöjda med sig själva…?
  Vara förebilder och skriva om det om och om och om igen. Räcker det?

  Rund är också en form! 2014-03-08 14:22:40 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Deal!!
  De som har bestämt sig för att följa gör nog redan det. Men däremot är frågan; hur får man ALLA att följa och strunta i ångesten och vara nöjda med sig själva…?
  Vara förebilder och skriva om det om och om och om igen. Räcker det?

  Rund är också en form! 2014-03-08 14:22:40 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Du har så rätt… Det är så lätt att hålla med å tycka något, men vilken jävla energi och styrka det krävs att agera!!!
  Walk the walk peeps!
  Sluta jiddra och börja trolla! Vi må agera på våra ord!:-)

  Madelein Bremer 2014-03-08 13:39:21 http://madeleinbremer.com
  Svara
 • Du har så rätt… Det är så lätt att hålla med å tycka något, men vilken jävla energi och styrka det krävs att agera!!!
  Walk the walk peeps!
  Sluta jiddra och börja trolla! Vi må agera på våra ord!:-)

  Madelein Bremer 2014-03-08 13:39:21 http://madeleinbremer.com
  Svara
 • sjukt bra! När jag läste krönikan så tänkte jag detsamma som du, det är nu vi måste agera. Inte bara läsa, dela sidan på facebook med alla andra och sedan bara radera orden så snart krönikan lämnat flödet. Jag håller med du, vi måste bestämma oss…

  och sen, var kan jag hittade dom tightsen du på pratade om?

  Mari 2014-03-08 13:28:38 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • sjukt bra! När jag läste krönikan så tänkte jag detsamma som du, det är nu vi måste agera. Inte bara läsa, dela sidan på facebook med alla andra och sedan bara radera orden så snart krönikan lämnat flödet. Jag håller med du, vi måste bestämma oss…

  och sen, var kan jag hittade dom tightsen du på pratade om?

  Mari 2014-03-08 13:28:38 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Heja dig! Givetvis är det så, vi kan inte bara dela och hylla, vi måste efterleva också! Så med min mensvärk från helvetet tänker jag idag trösta mig med glass och vara alldeles utmärkt nöjd med det. När jag mår bättre igen tar jag nog en långpromenad eller springer en runda. För att jag vill. Och för att jag mår bra av det också.
  Kramar till dig!

  Sarah 2014-03-08 12:18:33 http://lifebysarah.se
  Svara
 • Heja dig! Givetvis är det så, vi kan inte bara dela och hylla, vi måste efterleva också! Så med min mensvärk från helvetet tänker jag idag trösta mig med glass och vara alldeles utmärkt nöjd med det. När jag mår bättre igen tar jag nog en långpromenad eller springer en runda. För att jag vill. Och för att jag mår bra av det också.
  Kramar till dig!

  Sarah 2014-03-08 12:18:33 http://lifebysarah.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Chrystelle Eriksberger