Jag skriver rätt ofta om hur jag aktivt väljer bort saker i mitt liv som inte tillför något – varje gång jag skriver om det så nämner jag att jag inte läser Aftonbladet eller Expressen. Alls. Det är klart att jag går förbi en löpsedel nu och då och liksom slänger ett öga men det är all kvälls- och skvallerpress jag behöver i mitt liv.

Jag är väldigt positiv till att rensa i andra delar av livet också. Ta Facebook till exempel. Jag är kompis med en del som jag tycker är roligare i verkligheten än på Facebook – så jag har valt att klicka “unfollow” på en hel hög med bekantskaper som jag stött på någon gång under mitt liv och som resulterat i en friend request. Med bibehållen Facbeookvänskap men ett klick på unfollow behöver inte jag ha mitt flöde fullt med statusuppdateringar jag inte bryr mig om och som till och med kanske aktivt stör mig.

Instagram och Twitter är enklare, där kan jag följa och avfölja lite hur som helst för det är inte lika mycket av en big deal. För ärligt talat – ibland blir jag toktrött på yogaposer och löparselfies eller barnrelaterat innehåll och måste faktiskt ta en paus från det där innan det står mig upp i halsen.

Inget ont om personerna i sig, för jag tycker ju att de är intressanta var och en på sitt sätt – men uppdateringarna orkar jag inte riktigt med just då och där. Men, det står mig fritt att börja följa lite senare igen när yogaposer och löparselfies eller andras barn är det bästa jag vet. Och det bästa av allt – i den pausen har jag kunnat leva mitt liv utan att sucka över det där flödet som inte intresserar mig ett dugg.

Det uppstår ibland en debatt om hur Facebook, Twitter och Instagram är fullt med skit. Men vet du – det är inte plattformen det är fel på, det är ditt flöde. Det står dig helt fritt att välja vad du vill se (nåja, med en viss modifikation på grund av Facebook Edgerank och det där).

Nästa rensaprojekt jag ska ta tag i är mer av fysisk karaktär. Jag ska ta tag i några lådor med kläder som ligger under sängen med sommarklänningar och sådant från förr jag aldrig använder och förmodligen aldrig kommer att använda i framtiden heller. Våga rensa i ditt liv så att du frigör plats för sådant du vill ha mer av!

sara träningsglädje

 

Bild från december 2013

0