De har flimrat förbi i min feed. Främst hos de utländska personer jag följer. Mug cakes. Som en muffin i en kaffekopp – fast gjord på 3 minuter och innehållandes lite vad du vill beroende på hur du vill äta. Med eller utan socker. Med eller utan annan sötning. Med choklad, vanilj eller bär eller annan smaksättning. Med olika slags mjöl. Men alltid i en kopp.

Och idag gjorde jag min första. Min första mug cake. Dessutom en glutenfri mug cake utan socker. En väldigt paleo mug cake. Ni vet, på samma sätt som stenåldersmänniskorna också gjorde sina mug cakes! Eller kanske inte…

Receptet har jag hämtat från finfina Cecilia Folkesson och lyder såhär:

Paleo mug cake

> “smöra” en kopp med 1 msk kokosolja – låt det som blir över vara kvar i koppen

> i en skål, blanda ihop 1 ägg, 1 msk kokosmjölk, 0.5 dl mandelmjöl, 1 msk kokosmjöl, 0.5 tsk bakpulver och en nypa vaniljpulver

> häll smeten i koppen och tryck dit en halv näve frysta hallon

> kör i micron på full effekt i 60-90 sekunder

bon appétit!

paleo mug cake mugcake traningsgladje.se

paleo mug cake mugcake traningsgladje.se

paleo mug cake mugcake traningsgladje.se

0