Mina intervaller på löpband har gått sjukt bra den senaste tiden och så även idag. Det är mentalt enkelt för mig att springa långa intervaller utomhus – och korta inomhus. Och allt som är enkelt i huvudet ska man dra nytta av. Är det jobbigt mentalt så får man använda alla verktyg som finns och jobba runt det (läs: lura sig själv) så att den utmaning man står inför är nedbruten, fullt överkomlig och i princip besegrad i huvudet.

Dagens träningspass gick ut på att köra korta intervallblock på tre olika konditionsmaskiner följt av ett styrkeblock efter varje konditionsdel. Intervall + styrka, intervall + styrka, intervall + styrka alltså. Jag körde en del på det sättet när jag tränade med min allra bästa PT i Halmstad för typ 5-6 år sedan och det var sjukt kul.

Mina intervallblock bestod av 5*1 minut på löpband, rodd och cykel och styrkeövningarna efter första blocket bestod av explosiva medball thrusters (alltså typ kombinerad benböj och press med medicinboll), armhävningar på medball och en magövning med medball. Andra blocket bestod av benböj mot vägg med pilatesboll, lårcurl på pilatesboll och benindrag på pilatesboll (magövning). Tredje styrkeblocket bestod av lite andra olika kombinerade magövningar.

Efter det där var jag trött. Jag hade dessutom powerwalkat dit i 40 minuter. En snabb promenad som tog mig rätt genom stan – men jag hade Fjällradion (pod från Sveriges Radio) i öronen och lyssnade på fjäll och vildmark. Love it!

leopard tights

leopard tightsTights leopard // Gina tricot. Löparskor // Nike Free 3.0 (har samma fast TR Fit också).

0