Letar du efter ett recept på chokladmousse utan ägg eller mjölk? Look no further! Häromdagen svängde jag ihop en ljuvlig “nyttig” chokladmousse med kokosnöt som bas. Jag älskar smarta recept och detta är garanterat ett sådant!

Hemligheten ligger i kokosgrädden. Tittar du noga bland kokosprodukterna i butikshyllan finns både kokosmjölk (coconut milk) och kokosgrädde (coconut cream eller extra creamy coconut milk). Du kan köpa antingen eller men fundera ett varv över att köpa konservburk eller i tetra. Köper du mjölk så låter du den stå i kylen över natten och använder det fasta, vita som bildats längst upp i burken (så skaka den inte när du tar ut den ur kylen alltså).

Om du vispar kokosgrädde blir det ett ganska perfekt tillbehör till fruktsallad eller paj. Smaksätt så som du brukar göra med din vanliga grädde – förslagsvis med vaniljpulver. Om du smaksätter med choklad och lite sötning så blir det chokladmousse. Såhär gjorde jag:

Chokladmousse (2-3 personer)

> 250 ml coconut cream

> 2 msk kakao (förslagsvis raw kakao som du kan köpa här)

> 1.5 msk maple syrup eller annan sötning som du föredrar

> vispa ihop allt i en bunke, justera mängderna kakao och framförallt sötning efter smak

> häll upp i skål och garnera med förslagsvis bär och kanske kakaonibs eller rostade kokosflarn

paleo chokladmousse på kokosmjölk, mjölkfri och äggfri

paleo chokladmousse på kokosmjölk, mjölkfri och äggfri

0