Vi sitter på Kiruna flygplats och väntar in ett försenat flyg. Men ingen är nog gladare än oss just nu. Vi har haft en superdag med isklättring på förmiddagen och en snabbvisit till Ishotellet i Jukkasjärvi i eftermiddags. Och så solsken på det. Massor med solsken i Abisko.

Isklättring var något jag var väldigt nervös inför men jag ska visa er alla bilder lite senare – det var så himla, himla kul.

Vi bodde totalt två nätter på Abisko Mountain Lodge och alla i personalen var supertrevliga. Dick som tillsammans med Mina driver Abisko Mountain Lodge och som också är bergsguide och expert på typ allting outdoors är superhärliga och jag förstår att gästerna trivs. Vi stormtrivdes absolut! Första natten bodde vi i rum i stora huset och andra natten bodde vi i en stuga eftersom det var fullt på rummen. Här går älgar och renar mitt i byn och ibland en promenad mellan stugorna.

Maten på lodgen är tillagad med stor omtanke för miljö och närbygden. Det mesta är lokalproducerat och oavsett så är allting personligt och genuint. Efter att ha spenderat en helg här har detta stället verkligen en plats på min lista bland favoritställen i Sverige. Tills jag får möjlighet att åka upp igen ska jag börja följa den här bloggen, den skrivs av Sara som jobbar på lodgen och som guide.

abisko mountain lodge

Abisko mountain lodge – storhuset

Abisko mountain lodge – stugorna

0