Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

De små äventyren

Jag har en vän som heter Staffan och vi ses inte så ofta. När vi väl gör det, ofta över en lunch eller så, blir jag ofta påmind om de små äventyren i livet. Nu menar jag inte att Staffan inte sällar sig till den skaran som också upplever de stora – men – när vi ses blir jag alldeles inspirerad av att dra på mig löparkläderna närhelst på dygnet som ingen annan är ute i spåret. För sådan är Staffan; han springer när som och var som. Han tar tillvara på de små äventyren.

En gång i tiden var jag också duktig på det. Jag bodde på söder och sprang runt Årstaviken eller runt Eriksdalsbadet sent om kvällarna. Ofta stötte jag inte på någon alls. En gång sprang jag och sambon ett varv på Stockholm marathonbanan och kom hem efter midnatt en vanlig vardag. Små äventyr som ger stora minnen.

Men äventyrslustan har kommit av sig och jag har måhända blivit bekväm. Nu är det slut med det. Jag är tillbaka! Och klockan är 23.15 och jag har precis kommit tillbaka från ett varv runt Riddarfjärden med sambon. Stockholm är som bäst när vi får vara ensam på gatorna.

Vi sprang förvisso förbi en och annan dörrvakt på Söder Mälarstrand, men det var ingen kö till krogbåtarna. Vi mötte 3 andra löpare. Vi behövde inte sicksacka mellan barnvagnar eller sällskap som gick i bredd. Vi behövde inte ta hänsyn till någon annan än oss själva. När man springer om kvällen är man kung!

sara träningsglädje traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vet du, jag har också tappat de där små knasgrejerna insåg jag nu. Inte OK. Varför blir livet så allvarligt och pliktfyllt bara för att man blir äldre? Det blir definitivt en viktig del i BL-grejen att bättra på det där..:) Jag längtar efter sköna transportäventyr i sommar – en av mina favvoträningsformer. Vad sägs om ett cykel- eller vandringsäventyr ihop i sommar? 🙂

  piggoduktig 2014-02-23 14:45:54 http://piggochduktig.wordpress.com
  Svara
 • Vet du, jag har också tappat de där små knasgrejerna insåg jag nu. Inte OK. Varför blir livet så allvarligt och pliktfyllt bara för att man blir äldre? Det blir definitivt en viktig del i BL-grejen att bättra på det där..:) Jag längtar efter sköna transportäventyr i sommar – en av mina favvoträningsformer. Vad sägs om ett cykel- eller vandringsäventyr ihop i sommar? 🙂

  piggoduktig 2014-02-23 14:45:54 http://piggochduktig.wordpress.com
  Svara
 • Jeg er så heldig at jeg kan trene midt på dagen når de fleste andre ikke kan. Det kjennes ut som skikkelig luksus å ha løypene og skogen nesten helt for seg selv. Spesielt når man bor i by.

  L 2014-02-23 14:36:59
  Svara
 • Jeg er så heldig at jeg kan trene midt på dagen når de fleste andre ikke kan. Det kjennes ut som skikkelig luksus å ha løypene og skogen nesten helt for seg selv. Spesielt når man bor i by.

  L 2014-02-23 14:36:59
  Svara
 • Perfekt äventyr. Och bra att göra dessa nattliga turer i sällskap – tur att du har en med-äventyrare! Sena kvällar funkar inte att springa för mig för då går det inte att få tag i sömnen sen – däremot kunde jag tänka mig att dra ut nu strax efter kl 5 – då är det inte mycket sicksackande heller.

  Snorkkis 2014-02-23 05:37:22 http://www.snorkkis.se
  Svara
 • Perfekt äventyr. Och bra att göra dessa nattliga turer i sällskap – tur att du har en med-äventyrare! Sena kvällar funkar inte att springa för mig för då går det inte att få tag i sömnen sen – däremot kunde jag tänka mig att dra ut nu strax efter kl 5 – då är det inte mycket sicksackande heller.

  Snorkkis 2014-02-23 05:37:22 http://www.snorkkis.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger