Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Våga rensa!

Jag skriver rätt ofta om hur jag aktivt väljer bort saker i mitt liv som inte tillför något – varje gång jag skriver om det så nämner jag att jag inte läser Aftonbladet eller Expressen. Alls. Det är klart att jag går förbi en löpsedel nu och då och liksom slänger ett öga men det är all kvälls- och skvallerpress jag behöver i mitt liv.

Jag är väldigt positiv till att rensa i andra delar av livet också. Ta Facebook till exempel. Jag är kompis med en del som jag tycker är roligare i verkligheten än på Facebook – så jag har valt att klicka ”unfollow” på en hel hög med bekantskaper som jag stött på någon gång under mitt liv och som resulterat i en friend request. Med bibehållen Facbeookvänskap men ett klick på unfollow behöver inte jag ha mitt flöde fullt med statusuppdateringar jag inte bryr mig om och som till och med kanske aktivt stör mig.

Instagram och Twitter är enklare, där kan jag följa och avfölja lite hur som helst för det är inte lika mycket av en big deal. För ärligt talat – ibland blir jag toktrött på yogaposer och löparselfies eller barnrelaterat innehåll och måste faktiskt ta en paus från det där innan det står mig upp i halsen.

Inget ont om personerna i sig, för jag tycker ju att de är intressanta var och en på sitt sätt – men uppdateringarna orkar jag inte riktigt med just då och där. Men, det står mig fritt att börja följa lite senare igen när yogaposer och löparselfies eller andras barn är det bästa jag vet. Och det bästa av allt – i den pausen har jag kunnat leva mitt liv utan att sucka över det där flödet som inte intresserar mig ett dugg.

Det uppstår ibland en debatt om hur Facebook, Twitter och Instagram är fullt med skit. Men vet du – det är inte plattformen det är fel på, det är ditt flöde. Det står dig helt fritt att välja vad du vill se (nåja, med en viss modifikation på grund av Facebook Edgerank och det där).

Nästa rensaprojekt jag ska ta tag i är mer av fysisk karaktär. Jag ska ta tag i några lådor med kläder som ligger under sängen med sommarklänningar och sådant från förr jag aldrig använder och förmodligen aldrig kommer att använda i framtiden heller. Våga rensa i ditt liv så att du frigör plats för sådant du vill ha mer av!

sara träningsglädje

 

Bild från december 2013

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Långt om länge får du ett svar: nej, det blir inte samma där.

  Cathrin 2014-03-04 22:45:03 http://malisikte.se
  Svara
 • Boktips: Rensa i röran” av Karen Kingston!

  Susanne 2014-02-23 21:52:35 http://bloggsnusan.blogspot.se/
  Svara
 • E: jag vill ha statistiken – det är svar på din fråga.

  Träningsglädje 2014-02-20 16:00:25 http://www.traningsgladje.se
  Svara
 • Oj, det var ett långt utlägg om gnällighet och inte riktigt svar på min fråga?

  Jag undrar vad det är som gör att du inte vill öppna upp för RSS-läsare, för jag förstår det inte riktigt? Är det för att du vill se alla i statistiken, är det för att du ska kunna visa sponsor-annonser eller är det något annat? Vore tacksam för en förklaring här.

  För jag trodde bloggen handlade om innehållet – inte just att man måste läsa den på din webbsida. Och när jag läser i min RSS-läsare så delar jag gärna med mig av innehållet till andra – så det handlar inte om att jag inte ger något tillbaka. Bara för att du inte kan se mig i din statistik för webbplatsen betyder det inte att jag inte uppskattar din blogg eller är en ambassadör för dig. Och det är just detta jag undrar över – anser du att jag som läsare bara uppskattar ditt material om du ser mig i webbstatistiken?

  E 2014-02-20 13:32:12
  Svara
 • Så rätt som vanligt. Jag blir så ledsen när folk smutskastar Facebook ungefär som att det är något barnsligt spel- det blir precis vad man gör det till! Man styr själv. att gnälla är ju att ha misslyckats med att ”följa” de man vill se. Jag ska också rensa..när jag tar mig tid! så tills dess blir det en del scrolla och missar säkert massor av skojs – och det är ju mitt fel!

  Svara
 • Cathrin: tack för input – kan du göra mig en tjänst, har du möjlighet att gå in på en blogg från nätverket spotlife och se om samma sak händer där? jag har ingen ipad tyvärr, men jag vet att de har samma list och om de har lyckats undvika den där dumma placeringen av listen så hoppas jag att vi kan det med. 🙂

  admin 2014-02-20 11:40:32
  Svara
 • Sara: Jag respektera att du vill ha koll på din statistik. Det är helt förståeligt, men jag kom på en till sak som störde mitt läsande. När jag väl klickade mig vidare från reeder på min iPad så hamnade den där baren bloggar om träning mitt i skärmen och över texten. Var tvungen att rotera skärmen allteftersom för att kunna läsa. Det(!) är något som kan åtgärdas. =)

  Cathrin 2014-02-20 10:52:32 http://malisikte.se
  Svara
 • E: det står dig fritt att sluta läsa om du vill – som sagt. håller inte mitt innehåll tillräckligt mycket bra för att få dig att klicka en gång så är det fine, jag förstår det. man kan inte gillas av alla. men – jag tror att du måste göra om din analys vad gäller mina kunder. jag är inte ett företag som säljer saker. om det hade varit så hade det givetvis varit oerhört viktigt att få min besökare att komma till avslut så snart det bara går. jag kan tycka att gnället över ett klick är lite otacksamt och hänvisar till detta inlägg som jag tycker slår huvudet på spiken om än ur ett annat perspektiv: http://blogg.amelia.se/underbaraclara/2014/02/08/om-att-inte-unna-andra-skaligt-betalt/ jag läser själv de flesta bloggar via rss och har både öppna och stända i min feed – är det en intressant rubrik och ingress så läser jag oavsett om det innebär ett klick. och jag gör det med glädje för bloggarens skull, eftersom jag gillar henne (läser få manliga bloggar).

  admin 2014-02-19 10:35:27
  Svara
 • Tack för tips både angående träning och rensning 🙂

  AktivaDagar 2014-02-19 08:16:11 http://Aktivadagar.com
  Svara
 • Svar till Cathrin och Sara:
  Jag håller fullständigt med, din blogg är en av de bästa – men jag klickar i princip aldrig vidare från Feedly. Ett klick är väl fine, men om alla bloggar man läser i Feedly innebär att man ska klicka vidare så blir det helt enkelt för mycket och man tappar hela idéen med att ha en RSS-läsare. Tidigare läste jag alla dina inlägg, de är fantastiskt bra, men nu läser jag kanske ett av 20.

  Sara, är det inte bättre att du ger dina följare/läsare möjlighet att läsa där de vill, än att du måste se alla i statistiken? Jag jobbar själv med digitala medier och anser att det är viktigare att finnas där kunderna finns, än att man kan följa allt.

  Nu kanske du har fått 50 % av alla RSS-läsare att gå vidare till din blogg, vilket innebär att din statistik förmodligen är högre. Men eftersom du förmodligen har tappat resterande 50 % som inte orkar klicka vidare, vilket innebär att du förmodligen hade fler läsare innan – även om du inte såg alla i statistiken? Intressant att höra hur du tänker (och naturligtvis med förhoppning om att du öppnar upp för oss som läser via RSS!).

  Ha en bra dag & tack för en bra blogg!

  E 2014-02-19 07:59:35
  Svara
 • Carhrin: inga hard feelings – grejer som stör ska bort, vore fel av mig att säga något annat. för mig är det viktigt att hålla koll på min statistik – därför har jag fortsatt att ha det såhär. orkar inte komma med allt dravel som alla andra kör med i försvar för annonsplats och partners och sådär, tänker att uppskattar man en blogg så gör man – trots ett klick. välkommen tillbaka!

  Träningsglädje 2014-02-18 23:30:22
  Svara
 • Rensa är svårt ibland. Brukar remsa i min rss-feed. Ofta ryker bloggar som jag måste klicka mig vidare in på för att kunna läsa hela inlägg. Din blogg ligger väldigt nära nu. Känns jättetrist då jag vet att jag gillar den egentligen (en av få ”träningsbloggar” i min feed). Kanske därför jag haft kvar den som ett irritationsmoment som jag bläddrar förbi. Vet inte varför jag skriver det här. Men tack för pushen, nu ska det rensas! No hard feelings? 🙂

  Cathrin 2014-02-18 23:26:35
  Svara
 • Det är så skönt när man ibland hittar andra som kan uttrycka precis det jag själv känner men inte riktigt får till det!!!

  Livsstilskonsulten 2014-02-18 22:04:59 http://livsstilskonsulten.wordpress.com
  Svara
 • Så sant, gör det mellan varven men skulle behöva göra det oftar och på fler områden- valde unfollow på flera på Facebook, mitt bloggflöde varierar och garderoben rensas titt som tätt men det där skåpet i badrummet behöver en rejäl genomgång, likaså alla lådorna på vinden…

  Bra inlägg för det är bra at bli påmind ibland!

  Jenny 2014-02-18 21:16:25 http://jennyslillavarld.blogspot.com
  Svara
 • Håller med! Jag storrensade för ett tag sedan. FB har jag alltid tänkt till innan jag addar någon men min linkedin var full med massa personer jag inte hade utbyte med så de åkte bort!

  pilla 2014-02-18 20:35:39 http://pernillabredolt.com
  Svara
 • Håller med! Jag storrensade för ett tag sedan. FB har jag alltid tänkt till innan jag addar någon men min linkedin var full med massa personer jag inte hade utbyte med så de åkte bort!

  pilla 2014-02-18 20:35:39 http://pernillabredolt.com
  Svara
 • Mycket bra sagt.

  Jeanna 2014-02-18 20:17:54 http://Minatraningstajts.se
  Svara
 • Mycket bra sagt.

  Jeanna 2014-02-18 20:17:54 http://Minatraningstajts.se
  Svara
 • Du har så rätt!
  Jag har rensat en del bland facebook-vännerna för inte så länge sen, men skulle nog behöva ”röja” lite till där.

  Rund är också en form! 2014-02-18 18:04:43 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Du har så rätt!
  Jag har rensat en del bland facebook-vännerna för inte så länge sen, men skulle nog behöva ”röja” lite till där.

  Rund är också en form! 2014-02-18 18:04:43 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Åh SOM jag håller med dig Sara!
  Jag gjorde en rejäl rensning i somras någon gång. Raderade mitt facebook-konto (vilket ramaskri det blev på vissa vänner och bekanta som trodde att jag tagit bort dom som vän, och trodde allvarligt att jag var arg på dom på riktigt?!)
  Jag är precis samma som dig med instagramflödet. Ibland kan jag störa mig fruktansvärt mycket på eviga frukostar eller dagens outfit hos personer jag egentligen gillar och tycker är intressanta. Men om det bara stör mig så måste jag avfölja, så kan jag återkomma senare. Det är ju ofta inte personen i sig det är fel på, utan bara så enkelt som att jag inte dras till att ta del av dagens frukost 365 dagar om året.. Jag ser det nästan som min skyldighet mot mig själv att avstå 😉

  Erika 2014-02-18 17:33:12 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
 • Åh SOM jag håller med dig Sara!
  Jag gjorde en rejäl rensning i somras någon gång. Raderade mitt facebook-konto (vilket ramaskri det blev på vissa vänner och bekanta som trodde att jag tagit bort dom som vän, och trodde allvarligt att jag var arg på dom på riktigt?!)
  Jag är precis samma som dig med instagramflödet. Ibland kan jag störa mig fruktansvärt mycket på eviga frukostar eller dagens outfit hos personer jag egentligen gillar och tycker är intressanta. Men om det bara stör mig så måste jag avfölja, så kan jag återkomma senare. Det är ju ofta inte personen i sig det är fel på, utan bara så enkelt som att jag inte dras till att ta del av dagens frukost 365 dagar om året.. Jag ser det nästan som min skyldighet mot mig själv att avstå 😉

  Erika 2014-02-18 17:33:12 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger